Oricand, oricum, Sighisoara!
Daca dupa o zi grea de lucru as adormi seara instantaneu si cineva ar veni la mine sa ma invite la o excursie (in miezul noptii) la Sighisoara i-as raspunde aproape instantaneu: “Prezent!”. Tocmai de aceea, cand gasca de prieteni a decis sa mergem (din nou), la Sighisoara, am fost cel care s-a oferit sa faca documentarea logistica si sa achizitioneze biletele de tren pentru intreg grupul.
Cetatea Medievala a Sighisoarei este singurul loc din Romania inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO (restul sunt doar propuneri si “obiective asociate”) si poate de aceea este intotdeauna animat de turistii asiatici, europeni si americani, amestecati armonios cu turistii romani si cersetorii “traditionali” ai cetatii. Revenind la excursia noastra vreau sa va intreb ce ati face dumneavoastra daca in seara dinaintea excursiei la Sighisoara, ati aluneca pe gresia din baie, lovindu-va de cada dizlocandu-va, fracturandu-va si fisurandu-va o parte din coaste?!?
Exact asa am facut si eu mai ales cand medicul de la “Urgente” mi-a recomandat minimum 2 zile de repaos si tratament. Prietenii mei (un pic resemnati) au zis “Lasa, Robert, schimbam biletele pentru alta data si mergem cand te faci bine!”. “Voi faceti ce vreti, eu biletul meu nu vi-l dau fiindca maine dimineata plec la Sighisoara!!”, le-am zis eu decis si hotarat, unii au incercat sa ma ameninte ca ei nu ma cara, altii ca ar fi bine sa ascult de doctor, altii cunoscandu-ma mai bine s-au conformat si-au zis ca merg si ei cu mine. In ziua excursiei mi-am pus toate leziunile costale si abdominale in rucsac si-am plecat spre Sighisoara!
Intr-adevar doctorul de la “Urgente” avea (in felul lui) dreptate, fiindca urcatul, coboratul din tren si asezatul, ridicatul de pe scaun erau un adevarat calvar, provocandu-mi mari dureri. Cand am iesit din gara Sighisoara si-am vazut in fata Catedrala Ortodoxa si-n sus pe deal Primaria, durerile mi-au disparut instantaneu. Eram la Sighisoara, locul unde Evul Mediu s-a teleportat in epoca moderna si unde strajerii, bufonii, tobosarul, domnitele, boierii, cavalerii si oamenii cetatii vor interactiona cu toate “binefacerile” secolului al XXI-lea (tablete, smartphone-uri sau DSLR-uri). Cersetorii sunt aceiasi dintotdeauna, de zici ca au carte de munca aici la Cetatea Medievala, Casa Vlad Dracul in acelasi loc acolo unde toata lumea stie ca s-a nascut domnitorul Vlad Tepes si unde (in continuare) nimeni nu are vreun document istoric care sa ateste acest lucru.
Fara a va repeta toate amanuntele si informatiile despre cetatea Sighisoara sau sa va povestesc din nou de Muzeul de Istorie Sighisoara, ci imi voi lua libertatea sa va invit si pe dumneavoastra, in mereu fascinanta si captivanta Cetate Medievala a Sighisoarei si daca treceti prin Ploiesti, dati-mi un semn si subsemnatul va veni si el ORICAND si ORICUM fiindca vorbim de Sighisoara, locul unde timpul a stat in loc.
Postat de: Robert-Codescu Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
despre Sighisoara, pentru Sighisoara
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor