Direct de la fata locului: turism in Romania si in strainatate
Exista Wikipedia, exista freesharing si exista torentele, atunci este lesne de inteles ca oricine poate sa scrie un articol despre orice obiectiv mai mult sau mai putin turistic. Dar vei putea scrie pagini intregi si zeci de GB insa articolul tau nu va reusi sa transmita cititorului acel mesaj de dincolo de randuri, facandu-ti munca inutila fiindca nu ai scris altceva decat un articol la norma, adaugare de continut, ceva care vorbeste nimanui despre nimic.
Personal, eu am o regula: mai bine scrii 5 randuri din suflet “direct de la fata locului”, decat sa te apuci sa scri pagini intregi din ceea ce ai auzit la prieteni, ai citit pe Facebook sau ai vazut la TV. Aici este si “vina” redactiei FemeiaStie.ro care m-a facut sa fiu adeptul pricipiului mai multa calitate si mai putina cantitate! Adica, sa nu ma intelegeti gresit, poti scrie un articol oricat de lung, dar nu fiindca cineva iti impune acest lucru, ci numai fiindca tu simti ca ai ceva de transmis prin materialul elaborat de tine. Stau sa ma intreb daca articolul despre “Castrul Roman Arutela” sau cel despre Casa Memoriala Cezar Petrescu ar fi fost “fabricate” cu informatii din online ar mai fi avut oare cateva mii de accesari si atatea evaluari pozitive?!? Cu siguranta nu, fiindca una este sa vezi capra neagra alergand prin muntii Rodna, atunci cand mergi in vizita spre ruinele “Cetatii Rodnei” si cu totul altceva este sa iti povesteasca cineva, sa fi citit undeva sau sa fi vazut aceasta la televizor.
Fara indoiala ca online-ul, TV-ul si presa scrisa sunt surse de documentare pentru oricine, insa fascinatia si spectacolul unor locuri sau obiective turistice, le vei descoperi si reda cititorilor tai numai ”direct de la fata locului”, iar aceasta se va reflecta in portretul si caracterul tau de redactor cu reputatie. Adica puteam sa gasesc multe informatii online despre superbul Muzeu al Tarancii Maramuresene, dar ma intreb ce as fi putut sa va scriu in articol in afara de datele gasite pe net daca nu as fi cunoscut “gazdoaia” (localnica muzeograf), care sa-mi ofere si sa ne ofere acele informatii unice, pe care mediul virtual nu le-a cosimtit nicaieri.
Oare articolul despre spectaculosul Schit Sfantul Nectarie din Vatra Dornei (primul material scris vreodata in print sau online) ar mai fi putut fi citit acum daca FemeiaStie.ro nu era deschizatoare de drumuri si de atunci multi ne-au copiat, adaptat, uitand ca de fapt “invazia” de turisti, articole, poze si informatii au aparut numai dupa ce redactorul nostru (Robert Codescu) a realizat un material “direct de la fata locului”, inca de pe vremea cand nici macar 10% dintre locuitorii din Vatra Dornei nu aveau habar ca la ei in zona ar exista acest mirific loc unde se afla un lacas de cult.
Tocmai de aceea semnatarul acestor randuri va recomanda cu cea mai mare caldura, ca atunci cand va decideti sa scrieti despre un loc sau obiectiv turistic sa aplicati regula FemeiaStie.ro adica faceti un mic efort si deplasati-va pana acolo unde se afla atractia turistica in cauza si scrieti articolul direct de la fata locului, iar laudele, reputatia si gloria vor sosi, inevitabil din toate partile!
Postat de: Robert-Codescu Luni, 19 Ianuarie 2015
turism romania, turism international, destinatii turistice, vizite turistice
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid