Schitul Sfantul Nectarie, din Vatra Dornei

Pentru acest articol in premiera in intreg mediul online despre Schitul Sfantul Nectarie din statiunea suceveana Vatra Dornei, redactia FemeiaStie.ro a decis delegarea in regim prioritar a unui redactor (acelasi Robert Codescu), care sa realizeze un scurt articol despre acest lacas de cult ortodox despre care putini stiu cate ceva.

Schitul Sf. Nectarie are o poveste cel putin stranie, fiindca a fost construit departe de ochii lumii, undeva dupa ce iesi din Vatra Dornei spre Dorna Arini, pe partea stanga. Exista aici, la marginea drumului o hala mare albastra unde se afla doua indicatoare, unul te indruma spre “Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului” din Dorna Arini, iar celalalt indicator spre “Schitul Sfantul Nectarie”. Pana la manastire se mentioneaza ca mai ai 3 km, dar pana la schit nu ai nicio informatie. Ca sa ajungi la schit trebuie sa urci spre Varful Barnarel pe un drum forestier destul de ingust unde doua autoturisme trec cu mare greutate unul pe langa altul, noroc ca masini nu prea trec pe aici. Este un drum foarte anevoios pentru parcurs pe jos intre o ora jumatate si doua ore faci pana aici sus la schit, insa peisajele fac toti banii. Atentie, echipati-va de munte deoarece sunt cateva izvoare care fac portiuni de noroi pe alocuri si va va ingreuna deplasarea pe alocuri.

priveliste imagini munte

Sfatul redactorului nostru este ca daca alegeti sa mergeti pe jos, recomandabil este sa o faceti in grup, deoarece la un moment dat veti avea in stanga rapa, in dreapta versantul, in fata se va auzi urletul unui lup singuratic, iar din spate latrand nervosi, cainii stanei pe langa care tocmai ati trecut si vor exista cateva momente de panica si de nesiguranta.

 

O alta parte stranie este ca nu vei gasi 100 de locuitori in Vatra Dornei care sa aiba habar de existenta acestui schit, multi dintre ei fiind chiar uimiti si indoindu-se de acest lucru si atunci cand au vazut fotografiile realizate de redactorul delegat de noi pentru documentarea in vederea realizarii prezentului articol. Chiar daca schitul primeste credinciosi, aici ar mai fi de facut unele finisari pentru a fi cu adevarat primitor, totusi calugarii de aici isi dau stradania ca pelerinii sa se simta cu adevarat aproape de Dumnezeu.

Acum redactorul nostru nu stie daca prezentul material va declansa o invazie turistica pe Varful Barnarel din Vatra Dornei pentru vizitarea Schitului Sfantul Nectarie, dar cu siguranta acest articol de pe FemeiaStie.ro este primul din mediul virtual in care se scrie despre acest schit. Poate nu ar fi rau ca Primaria municipiului Vatra Dornei sa-l adauge pe hartile care impanzesc statiunea, deoarece cu siguranta, ar reprezenta o alternativa si o atractie turistica in plus pentru cei care ajung in concediu, vacanta sau la tratament balnear in aceste locuri de o frumusete rara.

Prin urmare, de acum nu mai aveti absolut nicio scuza: mergeti si vizitati si dumneavoastra Schitul Sfantul Nectarie din Vatra Dornei si spuneti si altora despre acest loc mirific, la fel cum FemeiaStie.ro v-a spus dumneavoastra!:)

Nota obtinuta:
9.5 (312 voturi)
21636 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Joi, 28 Mai 2015

Etichete pentru acest articol:

lacase ortodoxe, schituri ortodoxe romania


S-ar putea sa va intereseze si:

Asa este! Sunteti perfect indreptatiti sa va luati de mine, “Iar vine Robert sa ne [..]
citeste si comenteaza
Iata o lista completa cu lacasele de cult din judetul Prahova. Lista reprezinta un [..]
citeste si comenteaza
Care sunt sansele ca o catedrala inconjurata de manastiri istorice cu peisaje superbe sa [..]
citeste si comenteaza
Cum eu sunt de loc din frumosul tinut al Bucovinei m-am gandit sa va prezint in acest [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Avand numele celui mai mare ocean de pe Terra, Atlantic este fara nicio indoiala unul din cele mai [..]
citeste si comenteaza
Timpul trece in zbor pe langa noi, fara sa ne intrebe daca am mai vrea sa zaboveasca si el un pic. [..]
citeste si comenteaza
Mi-am luat deunazi, dintr-un magazin de suveniruri ploiestene, un magnet de frigider si-o insigna [..]
citeste si comenteaza
Daca rosul este culoarea Bisericii Rosii din Arad, albastrul este culoarea manastirii Voronet, din [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate