In ce oras se citeste cel mai putin Biblia?

Octavian_DC_verde

Orasul Phoenix se afla pe unul dintre ultimele locuri in ceea ce priveste citirea Bibliei.

Se spune ca daca ajungi la Paris vei fi intrebat ce studii ai. Daca te afli in Londra, lumea va dori sa puna intrebari referitoare la originea ta, va dori sa afle din ce arbore genealogic te tragi, daca esti de neam nobil sau nu. Daca ajungi la Washington, intrebarea preliminara va fi: cati bani ai?

Dincolo de aceste expresii ale curiozitatii umane, care pe alocuri se interfereaza in cele trei tari, dar si in alte parti ale lumii, rolul educatiei ramane unul decisiv, atat in Europa, cat si in Statele Unite.

 

Un clasament interesant - cine citeste Biblia mai mult?

Dar oare cati “curiosi” din lumea aceasta mare si atat de diferita ca structura umana, conceptii, traditii, cultura sunt interesati daca tu, ca individ, ai printre preocuparile cotidiene si una legata inexorabil de latura spirituala a existentei, citirea si studiul Bibliei? Si nu fac referire la un studiu specializat, academic, ci la o interpretare primara si extragerea esentei din cartea de capatai a omenirii.

Potrivit unui clasament intocmit de catre societatea “Barna Group” (care-i defineste ca “Bible-minded” pe cei care citesc Biblia cel putin saptamanal), orasul Phoenix se afla pe unul dintre ultimele locuri in ceea ce priveste citirea Bibliei. Ziarul “The Huffington Post” relata ca statisticile obtinute in urma studiului de cercetare efectuat prin intervievarea unui numar de 42.855 de persoane (in perioada 2005-2012), au dezvaluit faptul ca doar 17% dintre locuitorii metropolei arizoniene cunosc bine Biblia si incearca sa-si ghideze viata potrivit preceptelor enuntate in ea.

Orasele Knoxville si Chattanooga, din statul Tennessee, se afla pe primul loc in clasament, cu ponderea cea mai insemnata in randul americanilor care nu uita sa citeasca Biblia, macar o data pe saptamana.

 

Cititi o carte!

Georgy Fedorovich Morozov, referindu-se la insemnatatea cartilor si a cititului, afirma: „Cartea reflecta ca o oglinda lungul sir de secole al vietii omenirii, istoria luptei sale pentru existenta, pentru un viitor mai luminos, suferintele, bucuriile, infrangerile si biruintele sale toate. Iubiti cartea, ingrijiti-o si cititi cat mai mult. Cartea ne este prieten credincios, de nadejde.”

La inceput a fost Cuvantul? Da, dar ce simbolizeaza acum Cuvantul intr-o societate? Ce putere poate sa aiba asupra lumii acesteia pline de neprevazut si de anomalii? Fara a cadea in latura habotniciei, dar privind cu luciditate spre acest aspect existential sensibil, trebuie sa recunoastem ca pentru lumea in care traim, cu bunele si mai putin bunele ei deopotriva, intelepciunea Cuvantului biblic si invatamintele desprinse din el sunt parghii si ghidaje de o valoare nebanuita in planul existential al umanitatii.

Phoenix, Arizona

Nota obtinuta:
10 (16 voturi)
3232 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Octavian-Curpas Sâmbătă, 13 Aprilie 2013

Etichete pentru acest articol:

despre carti, despre biblie, biblia, interpretarea bibliei


S-ar putea sa va intereseze si:

De cate ori ati simtit ca nu mai puteti, ca nu vedeti nicio cale de rezolvare a unei [..]
citeste si comenteaza
Pentru cei atrasi de misterios si spiritualitate, care cred in fantome intr-un fel sau [..]
citeste si comenteaza
Ce stim noi, generatia tanara, despre legionari, dar despre comunism? Cat stim? Cred ca [..]
citeste si comenteaza
Cu totii avem clipe de cumpana in viata. Fiecare dintre noi stim cum e sa ne pierdem cel [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Dumitru Sinu impreuna cu domnul Rosetti, profesorul Ene, Titi Filip, Eugen Stefanescu si Radu [..]
citeste si comenteaza
Orasul Phoenix se afla pe unul dintre ultimele locuri in ceea ce priveste citirea Bibliei. [..]
citeste si comenteaza
Arizona. Locul in care soarele se inalta pe cerul mereu albastru si stralucirea lui iti aduce [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate