Este real: Coca Cola afecteaza sanatatea
Foarte multi dintre noi sunt amatori ai acestei bauturi carbogazoase. O comandam de fiecare data cand iesim cu prietenii? Sau face parte din rutina zilnica? Merge bine si cu o tigara, in pauza de masa, adevarat. Insa nu merge bine si la sanatate. Iata cateva explicatii:
Zece lingurite de zahar iti intra in organism, asta insemnand 100% din cantitatea zilnic recomandata. Acidul fosforic taie din greata, altfel ai vomita de la prea mult dulce.
Zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina, cat mai mult zahar fiind transformat in grasime. Dupa aproximativ 40 de minute, absobitia de cafeina este completa. Pupilele se ditala, tensiunea creste, iar ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator. Apoi productia de dopamina din corp creste,stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau. Dupa o ora, acidul fosforic uneşte calciul, magneziul si zincul din intestinul subţire, provocând o creştere a metabolismului. Proprietatile diuretice ale cafeinei intra si ele in joc si elimini calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum şi sodiu, electrolit si apa,prin urinare. Iata de ce incepi sa devii iritabil, nervos sau lipsit de putere, molesit, etc. Elementele nutritive de care avea nevoie organismul tau au fost eliminate.
Problema nu este Coca Cola in sine, ci combinatia dintre o cantitate enorma de zahar, cafeina si acid fosforic, care se gasesc in aproape toate sucurile de pe piata.
Mai periculoasa pentru femei
Spre deosebire de femei, la care patru-cinci doze de Cola pe saptamana fac ravagii in oasele lor, barbatii pot sa bea cat au chef, densitatea minerala osoasa ramanandu-le nemodificata.
In Coca Cola sunt de 300 de ori mai multe pesticide decat in apa de la robinet
Sucurile carbo-gazoase vandute de Coca-Cola in Marea Britanie contin pesticide de 300 de ori mai mult decat nivelul acceptat din apa de la robinet sau in cea imbuteliata. Chimicalele detectate includ carbendazim, thiabendazol, imazalil, prochloraz, malathion şi iprodion. Acestea sunt aplicate, în general, fructelor, după ce sunt recoltate, pentru a opri dezvoltarea de ciuperci şi mucegăirea.
Asadar, sa ne alimentam cu ce este mai bun.
Florenta Popa
Postat de: FemeiaStie Joi, 25 Martie 2010
coca cola, efectele consumului, femeia stie, tensiunea arteriala, cafeina, acidul fosforic, sucuri acidulate, carbogazoase, sanatatea oaselor
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?