Supa de vara cu legume
Supa de vara de legume este una din supele cele mai usoare de preparat. Orice femeie care nu stapaneste arta gastronomiei va prepara o supita delicioasa!
Pentru 4 portii sunt necesare:
► 500 g spanac
► 2 dovlecei mici
► 200 g mazare boabe
► 2 morcovi
► 1 ceapa
► ½ legatura de verdeturi mixte (patrunjel, cimbrisor, urzici si salata)
► 30 g unt, 1 lingura de faina
► 2 cuburi – condiment pentru supa de legume
► 2 linguri de smantana pentru gatit sare, piper macinat
Mod de preparare
Prepararea dureaza intre 20 si 30 de minute. Se ia spanacul, se spala bine, apoi se toaca. Dovleceii se spala si apoi li se indeparteaza capetele si se taie fasii inguste. Morcovul se taie cubulete medii, iar ceapa si restul de verdeturi se toaca marunt. Ceapa se caleste in unt la foc mediu, dupa care se adauga legumele pregatite si jumatate din verdeturi. Toate acestea se calesc la foc mic timp de 3-5 min, amestecand mereu. Dupa 3-5 min se adauga putina faina, amestecand continuu. Se adauga si 1 litru de apa si condimente (de preferinta delikat), dupa care se da in clocot.
In final se adauga smantana, sare si piper, iar inante de servire se presara deasupra verdeturile ramase.
Ar trebui sa stiti ca spanacul si morcovul contin o cantitate mare de caroten, substanta care protejeaza ochii.
Pofta buna!
Postat de: Cristina-Nechita Miercuri, 27 Aprilie 2011
supa de vara, legume, caroten, verdeturi
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime