Supa crema de sfecla rosie
Supa crema de sfecla rosie sau supa crema plina de vitamine, o reteta sanatoasa si gustoasa, pe care trebuie sa o incercati.
Ingrediente reteta (pentru 4 portii medii):
4 sfecle medii (500 g)
1 cartof mediu
1 morcov maricel
1 ceapa mare
800-900 ml apa / supa pui
1 lingura ketchup de casa
1/2 lingurita rasa hrean proaspat ras
sare
piper
1 frunza dafin
2 linguri ulei
Pentru servit: hrean ras, patrunjel verde, smantana – optional
Mod de preparare
Reteta aceasta, la fel ca toate supele-crema, se face foarte rapid. Curatam sfecala rosie, morcovul si cartoful si le tocam in cuburi, nu foarte mari. Apoi, calim ceapa tocata fin, impreuna cu restul legumelor, tocate cuburi, timp de cateva minute(in jur de 3), amestecand continuu. Adaugam apa/ supa de pui, putin piper, sare si o frunza de dafin. Cand legumele sunt fierte punem si hreanul ras si mai fierbem 1-2 minute. Luam de pe foc, scoatem frunza de dafin si pasam legumele cu jumatate din lichidul in care au fiert. Adaugam treptat apoi lichid, in functie de consistenta pe care o dorim in final.
Ornam supa dupa idei si preferinte. Pofta buna!
Un articol de: Catalina Ioana Calciu
Postat de: Redactor-Colaborator Marţi, 08 Aprilie 2014
supa crema, sfecla rosie, retata de supa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi