Ciorba ardeleneasca

Timp de preparare: 2h

Ingrediente: carne de pui, morcov, telina, ceapa, pastarnac, orez, smantana, tarhon.

 

 

Moldoveanca fiind, habar nu aveam sa gatesc mancaruri ardelenesti. Si nici nu pot sa spun ca imi placeau prea tare. Asta pana la ciorba ardeleneasca! De cand am gustat-o prima oara mi-a placut. Asadar, de cand m-am mutat in Bucuresti am inceput sa o si gatesc, prin bunavointa colegei mele de apartament, care mi-a aratat cum se face.

Eu va sfatuiesc sa o incercati si voi: este delicioasa, usor de preparat si deloc constisitoare.

Mod de preparare

Iata cum o faci: intr-o oala pui la fiert apa cu vegeta si adaugi bucatile carne de pui taiate cubulete, cam de 2-3 cm. Curati apoi legume si le tai in cubulete mici, apoi le adaugi in apa. Ceapa o curati si o pui intreaga, iar la sfarsit o scoti. Condimenteaza dupa gust. Cand apa a inceput sa fiarba, adauga si o mana de orez. Lasa ciorba sa fiarba pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse, iar orezul s-a umflat. Adauga cateva frunzulite de tarhon taiate, apoi stinge flacara de la aragaz.

Intr-un bol pune cateva linguri de smantana, eventual si un ou batut. Toarna apoi cateva linguri de supa calda si amesteca pana cand se omogenizeaza. Acest continut il vei turna in oala cu ciorba si vei amesteca pana cand se omogenizeaza, iar supa a devenit alba.

Atentie! Nu turna niciodata amestecul de smantana peste ciorba fierbinte! Cel mai probabil acesta se va transforma in branza. 

O Reteta Magica de: Stefana Chivoiu

Nota obtinuta:
9.3 (3 voturi)
4931 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Joi, 27 Mai 2010

Etichete pentru acest articol:

ciorba ardeleneasca, retete culinare, cum se face, carne de pui, morcov, telina, ceapa, pastarnac, orez, smantana, tarhon.


S-ar putea sa va intereseze si:

Vine vara, bine-mi pare! In sezonul calduros avem nevoie de mancaruri usoare si rapide [..]
citeste si comenteaza
O ciorba consistenta si gustoasa, usor de facut pe care o poti servi ca fel principal. [..]
citeste si comenteaza
Ciorba de perisoare aduce organismului un aport semnificativ de proteine, grasimi si [..]
citeste si comenteaza
Supa crema de sfecla rosie sau supa crema plina de vitamine, o reteta sanatoasa si [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Legendele spun ca Sanzienele sunt niste fete foarte frumoase, care traiesc prin paduri sau pe [..]
citeste si comenteaza
Catalog imagini cu rochii de ocazie 2014, tendintele propuse de designerul Caroline Castigliano. Ce [..]
citeste si comenteaza
Stiai ca poti economisi energia, chiar si atunci cand folosesti Internetul foarte des? Cum? Ei [..]
citeste si comenteaza
Frumusetea cantecului popular prahovean prin Raluca Burcea. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate