Tagliatelle cu ficatei de pui
Timp de preparare: 35 de minute
Numar portii: 4
Continut caloric: 430 calorii, sursa de vitamine A, B, C, E, fier si zinc.
Ingrediente necesare:
► 3 linguri ulei de masline
► 2 catei de usturoi
► 1 ceapa mica
► 2 fire de patrunjel
► 500 g ficatei proaspeti
► 225 g tagliattele
► 5 linguri de vin
► 1 lingura ulei vegetal
► 30 g unt
Mod de preparare:
Pentru inceput se pune o oala mare la fiert si se incalzeste cuptorul la temperatura minima. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie . Se curata si se zdrobeste usturoiul in tigaie, apoi se lasa sa se caleasca incet. In continuare se spala si se taie verdeturile si ceapa, apoi se adauga in tigaie.
In apa clocotita se adauga pastele, putina sare si uleiul vegetal; se da din nou in clocot si se se fierb timp de 5-10 minute. Se strecoara si se aseaza in farfurii.
Ficateii se taie in bucati mai mari si se adauga in tigaia cu verdeturi, marind flacara. Se prajeste amestecul la foc iute, amestecand frecvent, pana se rumenesc frumos. Se adauga vinul si se amesteca bine, pana se evapora jumatate din lichid.
Ultimul pas consta in adaugarea untului in tigaie, precum si asezonarea cu sare si piper dupa gust. Se adauga pastele la ficatei, se amesteca cu grija si se servesc. Pofta buna!
Postat de: Luiza-Burhai Duminică, 28 Noiembrie 2010
paste, ficatei, calorii, sosuri, Tagliatelle
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime