Pastila anticonceptionala – preconceptii
Pastilele anticonceptionale sunt si in ziua de azi invaluite de mituri si preconceptii la scara larga. Desi metodele impotriva sarcinii sunt analizate si modificate des pentru intampinarea cerintelor femeii moderne, o serie de detalii importante reusesc sa transforme perceptia utilizatoarelor.
1. NU doreste sa ramana gravida, NU SE FAC PAUZE, chiar daca este vorba de zeci de ani. Experienta clinica a dovedit ca “pauzele de 1-3 luni” nu au nicio justificare medicala. Femeia care doreste un copil va intrerupe tratamentul cu pastile, chiar si la mijlocul foliei si va incerca conceptia unei sarcini imediat, fara alte perioade de asteptare. Probabilitatea de a obtine o sarcina este maxima in primele luni de la intreruperea tratamentului contraceptiv.
2: Pastilele anticonceptionale care inlatura efectele menstruatiei sunt perfect in regula. NU exista nicio expertiza care sa dovedeasca faptul ca femeile ar trebui sa respecte ritmul biologic, in eventualitatea in care nu dau nastere. Ce inseamna acest lucru? Este simplu: in vremurile demult apuse, corpul femeii functiona sub regimul – sarcina (fara menstruatie) - 3, 4 luni - sarcina (din nou fara menstruatie). Acest proces putea continua pana la 20 de sarcini. Morala: este ok o femeie care nu are 20 de ani la rand menstruatie? Raspunsul: DA!
3: In cazul in care vizita de la ginecolog nu este acompaniata de teste amanuntite (probe de sange), recomandarea medicului in ceea ce priveste administrarea unui anumit tip de pastile este aproape nula. Multora dintre acesti specialisti, care decid ce fel de pastile ti se potrivesc in functie de numarul de parteneri si culoarea ochilor, le este influentata parerea si de contractul pe care cabinetul / farmacia le are cu o anumita firma de medicamente.
In concluzie, va pot sfatui ca atunci cand faceti o alegere in privinta modalitatii de prevenire a sarcinii, sa nu lasati temerile, birocratia si parerile preconcepute ale cunostintelor sa va influenteze. Momentul in care doriti sa aveti o sarcina si modalitatea de prevenire a acesteia sunt decizii care va apartin!
Postat de: Luiza-Burhai Vineri, 09 Iulie 2010
pastile, anticonceptionale, pastila de a doua zi, mituri
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?