Retete culinare cu ficatei

Am scris intr-o zi un articol mai deosebit (zic eu) despre ficat, articol pe care-l puteti cititi aici. Problema este ca mi s-a facut o pofta teribila de ficatei asa ca am luat niste retete de-ale cumnatei mele si-am plecat la supermarket sa-mi iau ficaciori si ingredientele necesare prepararii lor. Cu ajutorul cumnatei am reusit sa gatesc niste ficaciori de mare exceptie si tocmai de aceeea nu ma pot abtine sa nu va dau si voua cele 3 retete culinare de ficatei si sa va invit sa le preparati si voi! Cu siguranta nu veti regreta!

Ficatei cu sos

Timp de preparare:  30 minute (complexitate redusa)
 

Ingrediente:
- o punga 500 g ficatei de pui sau curcan
- o jumatate ceapa (rosie eventual)
- un catel usturoi
- un pahar vin alb sec
- 500 ml suc de rosii de la camara


Mod de preparare:

Ficateii se spala foarte bine, se curata de pielite, se scurg pe hartie de bucatarie, se pun la prajit in ulei incins, se intorc pe o parte si pe cealalta,se adauga ceapa feliute si usturoiul intreg, se soteaza, se sting cu vinul alb, se fierb pana la evaporarea vinului, dupa care se adauga sucul de rosii, se scade bine la foc domol amestecand cu atentie, prin rotirea cratitei (eu am folosit o cratita de teracota).
Se servesc calzi, alaturi de o mamaliguta mai moale si mujdei de usturoi.

 

Ficatei helal (reteta culinara araba)

Timp de preparare:  30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

250 g ficat de pasare, piper macinat, 2 linguri faina, 3 linguri ulei de masline, 250 g dovlecei, 4 linguri supa de gaina (cuburi dizolvate in apa fierbinte), 50 ml smantana, 1 lingura de busuioc fin taiat, seminte de pin

Mod de preparare:

Se spala ficatul, se zvanta, se presara cu sare si piper si se trece prin faina. Ficatul se prajeste pe toate partile in ulei. Dovleceii se taie felii, se adauga la ficat impreuna cu supa si smantana si se lasa totul sa fiarba acoperit 5-7 minute. Apoi se adauga busuiocul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie uscata si se imprastie deasupra.

 

Piept de pui cu ficatei de pui

Timp de preparare:  25 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

200 g. piept de pui, 300 g. ficatei de pui, 2 cepe, 2 ardei (unul verde unul rosu), un ardei iute, o legatura patrunjel, putina zeama de lamaie, nucsoara, curry, kardamom;


Mod de preparare:

Pieptul de pui si ardeii se taie fasiute. Ardeiul iute se taie rondele. Ceapa taiata marunt, impreuna cu ardeii se prajesc in ulei de masline. Se adauga pieptul de pui si se mai prajesc aproximativ un sfert de ora. Se adauga ficaciorii si se mai lasa 10-15 minute. Cand carnea si ficateii sunt facute, se adauga mirodeniile si se serveste cu patrunjele deasupra. Ca garnitura se poate servi cu salata verde!

Nota obtinuta:
8.3 (7 voturi)
5481 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

retete culinare, mancare, retete usoare, ficatei de pui


S-ar putea sa va intereseze si:

Cum de 1 si 8 martie doamnele, domnisoarele ar trebui rasfatate m-am gandit la o reteta [..]
citeste si comenteaza
Va propunem o bunatate de reteta cu peste si rosii: Carpaccio de peste-spada [..]
citeste si comenteaza
Stim, ai incercat multe diete, pachete de slabit si alte tertipuri care se vehiculeaza a [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 30 min Numar de portii: 4 portii [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Foarte multa lume ma stie Pasionat de geografie Pai atunci asta o sa fie ! [..]
citeste si comenteaza
Titlul acestui articol “Rock Or Bust” (Rock Sau Nimic) reprezinta, de fapt, titlul albumului [..]
citeste si comenteaza
La intrarile in municipiu Ploiesti exista un indicator pe care scrie: „Bun venit in Ploiesti, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate