Retete culinare banatene. Burek cu branza si spanac
Numar portii: 6
Profil: Retete culinare banatene
Ingrediente:
► 1 pachet foi de placinta
► 150g margarina Unirea
► 1 iaurt 250g
► 2 oua
► ulei de masline -50 ml
► 3 cartofi mari
► 250g branza de oaie / vaca
► 1 ceapa
► 500g de spanac
► 3 catei de usturoi
► mirodenii – sare, piper, menta
Mod de preparare:
Cartofii se fierb si se fac piure. Ceapa si usturoiul se calesc, se adauga peste cartofi si se amesteca cu branza, spanacul fiert si tocat si mirodeniile.
Intr-o tava tapetata cu margarina se pun 8 foi de placinta asfel incat marginile sa atarne peste tava. Se face o compozitie din oua, iaurt, ulei de masline cu care se ung foile si se pune un sfert din compozitie. Se adauga alte 2 foi (care se ung) si inca un sfert din compozitie si se adauga iar foile pana se termina compozitia, dupa care marginile se pun peste ultimele foi si se acopera cu compozitia din ou.
Se lasa la foc potrivit timp de 45 minute, la al doilea palier al aragazului.
Pofta buna!
Reteta culinara magica de: Ane Ionita
Postat de: FemeiaStie Duminică, 28 Noiembrie 2010
retete culinare banatene, aperitiv, rapide
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Mituri frecvente despre rinoplastie si adevarul din spatele lor
- Cum sa alegi cel mai bun parfum cu feromoni? 3 recomandari
- De ce sa alegi transferul privat pentru calatoriile catre aeroport?
- Cum sa incorporezi laptele si lactatele in rutina ta de fitness
- Cum ajuta Bonengem in ameliorarea durerilor musculare si articulare