Brownie delicios, reteta interpretata de negresa cu fructe
Impropriu spus brownie, deoarece prajitura poate avea mai multe culori, chiar toate culorile toamnei, in functie de gemul pe care il adaugati (putem pune si fructe fara coaja, dar nu stafide sau afine). Prajitura este consumata cu placere si de mofturosi, astfel ca o puteti pregati si pentru o petrecere.
Deoarece am obtinut aceasta minunata reteta prelucrand una de negresa i-am pastrat denumirea, cu toate ca pastreaza putine din ingredientele retetei originale. Aceasta prajitura nu este dificil de realizat si nici costisitoare, insa presupune atentie la detalii.
Ingrediente: 6-7 linguri de gem (100g), 3-4 linguri zahar brut, veti fi tentate sa mai adaugati, dar va avertizez ca iese prea dulce daca o faceti si cei mici o iau razna, o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu, stins in 2 de lamaie, 2 linguri cacao in praji pentru adulti, 1 scortisoara daca e pentru pitici, 2 linguri de amidon alimentar, amestecat pur si simplu in faina (merge si fara, dar o face mai pufoasa, reducand si cantitatea de ulei), jumatate de cana de ulei, eu pun de struguri pentru a obtine o praji mai aromata, un praf sare.
Cele de mai sus reprezinta ingredientele stabile. Mai folosim faina si apa, dupa ochi (aprox. o cana apa si 300g faina). Faina sa nu fie intr-o cantitate prea mare, prin raportare la cantitatea de fruct, aproximativ de 3 ori mai mult faina decat gem. Apa trebuie adaugata treptat si incorporata bine in amestec. Merge si zeama de la compot, in loc de apa. Am incercat si cu suc de fructe, dar uneori se lipeste, deci mai bine nu!
Am facut pana acum aceasta praji cu caise, cu piersici pufoase si cu prune. Desi cea cu prune iese foarte pufoasa, cea cu caise este preferata mea, are o aroma fantastica!
Mod de preparare: punem toate ingredientele intr-un bol, in afara de faina, apa si bicarbonat. Punem o parte din faina, amestecam, apoi turnam si bicarbonatul stins in lamaie. Turnam restul de faina si treptat adaugam apa, avand in vedere sa obtinem o coca ceva mai groasa decat cea de briosa.
Preferabil sa nu adaugati stafide sau afine, se pot lipi.
Pentru a transforma aceasta prajitura in tort puteti topi o ciocolata simpla (sau neagra, de care va place) in cateva linguri de smantana sau unt si veti obtine o glazura numai buna.
Tortul poate fi ornat cu frisca, va recomand frisca din smantana. Prepararea dureaza cateva minute in plus, dar se simte o diferenta enorma la gust (aveti nevoie de un pahar mare de smantana - 200g, de 30% grasime cel putin).
Peste frisca putem pune afine sau bombonici colorate, iar daca ne-a ramas ceva cioco topita scriem si un mesaj funny!
O reteta de: Doruta Dumitru
Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 25 Septembrie 2017
reteta de negresa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul