Brownie delicios, reteta interpretata de negresa cu fructe

Impropriu spus brownie, deoarece prajitura poate avea mai multe culori, chiar toate culorile toamnei, in functie de gemul pe care il adaugati (putem pune si fructe fara coaja, dar nu stafide sau afine). Prajitura este consumata cu placere si de mofturosi, astfel ca o puteti pregati si pentru o petrecere.

Deoarece am obtinut aceasta minunata reteta prelucrand una de negresa i-am pastrat denumirea, cu toate ca pastreaza putine din ingredientele retetei originale. Aceasta prajitura nu este dificil de realizat si nici costisitoare, insa presupune atentie la detalii.

Ingrediente: 6-7 linguri de gem (100g), 3-4 linguri zahar brut, veti fi tentate sa mai adaugati, dar va avertizez ca iese prea dulce daca o faceti si cei mici o iau razna,  o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu, stins in 2 de lamaie, 2 linguri cacao in praji pentru adulti, 1 scortisoara daca e pentru pitici, 2 linguri de amidon alimentar, amestecat pur si simplu in faina (merge si fara, dar o face mai pufoasa, reducand si cantitatea de ulei),  jumatate de cana de ulei, eu pun de struguri pentru a obtine o praji mai aromata,  un praf sare.

Cele de mai sus reprezinta ingredientele stabile. Mai folosim faina si apa, dupa ochi (aprox. o cana apa si 300g faina). Faina sa nu fie intr-o cantitate prea mare, prin raportare la cantitatea de fruct, aproximativ de 3 ori mai mult faina decat gem. Apa trebuie adaugata treptat si incorporata bine in amestec. Merge si zeama de la compot, in loc de apa. Am incercat si cu suc de fructe, dar uneori se lipeste, deci mai bine nu!

Am facut pana acum aceasta praji cu caise, cu piersici pufoase si cu prune. Desi cea cu prune iese foarte pufoasa, cea cu caise este preferata mea, are o aroma fantastica!

      

Mod de preparare: punem toate ingredientele intr-un bol, in afara de faina, apa si bicarbonat. Punem o parte din faina, amestecam, apoi turnam si bicarbonatul stins in lamaie. Turnam restul de faina si treptat adaugam apa, avand in vedere sa obtinem o coca ceva mai groasa decat cea de briosa.

Preferabil sa nu adaugati stafide sau afine, se pot lipi.

Pentru a transforma aceasta prajitura in tort puteti topi o ciocolata simpla (sau neagra, de care va place) in cateva linguri de smantana sau unt si veti obtine o glazura numai buna.

Tortul poate fi ornat cu frisca, va recomand frisca din smantana. Prepararea dureaza cateva minute in plus, dar se simte o diferenta enorma la gust (aveti nevoie de un pahar mare de smantana - 200g, de 30% grasime cel putin).

Peste frisca putem pune afine sau bombonici colorate, iar daca ne-a ramas ceva cioco topita scriem si un mesaj funny!

O reteta de: Doruta Dumitru

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
760 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 25 Septembrie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta de negresa


S-ar putea sa va intereseze si:

A venit timpul rece. Mai este si soare, dar cel mai des este rece, iar daca si mai ploua [..]
citeste si comenteaza
Se simte mirosul de primavara in jur si se simte energia aceasta unica! Tocmai de aceea [..]
citeste si comenteaza
Va doriti un desert elegant, rapid si foarte savuros? Avem musafiri, iar prajiturile nu [..]
citeste si comenteaza
Vreti un desert delicios, gata oricand? Pregatiti-va sa aflati secretul ciocolatei de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

La inceputul lunii decembrie, anul trecut, cunoscuta corporatie Pantone a dezvaluit care este [..]
citeste si comenteaza
Nimic nu poate fi mai frumos decat momentul cand iti pune inelul pe deget si urmeaza [..]
citeste si comenteaza
In anumite momente este foarte greu sa iti pastrezi pozitivismul, insa cu siguranta acest lucru se [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate