Tinutul branzei – branza de Gruyere, Elvetia
Astazi iti prezint povestea vacii Cireasa. O vacuta fericita din Gruyere, tare mandra de branza care se realizeaza din laptele pe care il da ea.
Afla: care sunt tipurile de branzeturi
Botezata Cireasa de catre proprietarul ei pentru ca s-a nascut in frumoasa perioada a cireselor, vacuta se lauda ca este de rasa si are numai produse alese.
Ati ajuns vreodata in Gruyere? Daca nu, este momentul sa luati asta in calcul pentru viitor pentru ca e o experienta culinara - si nu numai – minunata.
Vacuta Cireasa paste numai iarba de calitate si plante aromate: cimbru, chimen, orhidee vanilata. Cate 100 de kilograme de iarba pe zi, pentru a a 25 de litri de lapte. Mulsi de masina speciala. Cireasa trece si prin multe controale pentru ca laptele ei sa fie 100% pur si sa nu existe probleme cu produsele, iar lumea sa fie 200% fericita si multumita de gustul deosebit al produselor pe care le imparte cu bucurie enorma.
Pe durata presarii branzei – cascaval care dureaza 16 ore, aceasta este stoarsa regulat. De la o presiune initiala de 300 de kilograme, aceasta ajunge la 900 kg.
Toate branzeturile primesc ingrijiri, se uniformizeaza cu grija inconjurul fiecarei roti si pornesc catre baia de sare unde stau 20 de ore la o temperature de 14 grade cu un continut de sare de 20% din care ele vor extrage jumatate in sarura finala.
Urmeza ca rotile de branza sa plece catre afanare in pivnita cu iz de amoniac, la o temperatura de 13-14 grade.
In branza realizata din laptele vacutei Cireasa se simte gustul tuturor aromelor consumate de aceasta, in numar de 75 – spun cercetatorii: castana, menta, aschie de lemn, violeta, aluna si...multe altele.
In final, branza va sta in pivnita 5 luni pentru un gust desavarsit.
Sau, cum spune vacuta "Cireasa - "sunt nascuta in timpul cireselor. Este o perioada scurta. Precum viata e scurta. Atunci cand este frumoasa ca asta”!
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 18 August 2016
branza elvetiana, tipuri de branza
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb