Cand e momentul potrivit pentru un copil in viata noastra?

In ultima decada, toata lume face copii pentru ca “asa trebuie”. Daca inainte aceasta conceptie era cumva ceruta de societate sau pur si simplu vemurile erau de asa natura incat oamenii isi doreau copii in viata lor avand timpul necesar ingrijirii acestora, astazi nici societatea nu mai impune acest lucru, nimeni nu te mai monitorizeaza la nivel inalt ca n-ai un copil – cel putin – si nici timpul nu mai este acelasi.

Fiecare poate allege in proportie de 100% daca va avea sau nu copii, fara constrangeri de niciun fel.

Si totusi, desi conditiile nu sunt mereu optime, copiii apar pentru ca “e varsta”, “ trebuie”, ”asteapa bunicii un nepotel”, “vorbese lumea” si alte infantilitati de care nu are rost sa mai discutam cand vine vorba de o asemenea decizie.

De o parte exisa cei care isi doresc copii si in consecinta ii au si le aloca timpul ncesar unei educatii si cresteri frumoase, de cealalta parte sunt cei care nu se implica intr-o astfel de calatorie, iar undeva Ia segmentul de mijloc imparteala se face intre cei care il fac pentru ca, "deh, trebuie sa faca si ei un copil, sa fie, sa spuna ca au lasat ceva in urma” si cei care il fac pentru ca familia asteapa un nepotel si sunt permanent presati.

 

Numai ca secolul in care traim ar trebui sa fie unul atat de benefic deciziilor libere si fara constrangeri incat un copil ar trebui sa apara atunci cand este dorit la modul profund, nu cand este binevenit…daca tot trebue sa vina la un moment dat. Nu, pentru ca nu trebuie sa vina. Un copil nu este ca un job care trebuie sa existe; un copil nu trebuie sa faca parte din viata noastra daca nu este realmente dorit pentru ca un copil nu este o moda, nu este ceva ce trebuie sa apara in viata noastra la un anumit moment. Nu! Un copil este o viata pe care nu o poti decide in joaca. Nici sub presiune.

Astfel, foarte multi copii apar pentru ca dupa casatorie se considera ca un ”trebuie facut si pasul acesta”, apar pentru ca bunicii insista, apar pentru ca o parte a cuplului considera ca sunt degeaba impreuna de atatia ani daca nu au un copil si nu isi mai explica rostul iubirii lor sau al unei relatii frumoase fara un copil, apar si din greseala ca in jur altii au copii si t  nu ai, trece viata si nu l-ai facut inca.

Acest “facut” este o viata, nu intocmai un facut asa ca nu trebuie facut pentru ca asa s-a dus trditia: facem nunta, apoi facem copii. O viata trebuie sa apara cand sentimental, dorinta de a-l avea este autentica. Insa multi cred ca este autentic sa duca pe lume un copil pentru ca era un moment bun.

Nici nu vreau sa mai discutam despre copiii adusi pe lume pentru a lega un partener de tine. Copilul nu este o sfoara, nici o grantie buna…Este un suflet.

Am cunoscut persoane foate putine care traiesc pentru darul de a da nastere unui copil. 90% insa, desi il doresc, il doresc la modul cel mai social si traditional posibil. Ne doream, facusem si nunta, era momentul.

Asadar, s-a ajuns exact la ce discutam mai sus. Copiii nascuti astazi ca sa fie: chair daca stau cu bona 10 ore pe zi si cu parintii doua ore. Chiar daca timpul il perec in afterschool-uri. Chiar daca viata lor de familie se rezuma la ziua de sambata, chiar daca nu este timp pentru ei pentru ca parintii muncesc. Copiii apar zi de zi in numar tot mai mare, mai mare parca decat pe vremea in care chiar trebuia sa apara…

Nota obtinuta:
10 (6 voturi)
1884 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 12 Ianuarie 2015

Etichete pentru acest articol:

crestere natalitate, numar de copii, primul copilS-ar putea sa va intereseze si:

Atunci cand un copil are o problema de pronuntie, cei care sesizeaza poate cel mai rapid [..]
citeste si comenteaza
Ne dezvoltam frumos atunci cand relationam frumos. Comunicarea este foarte importanta [..]
citeste si comenteaza
Scaunul auto pentru bebelusi este unul dintre cele mai importante lucruri pentru copilul [..]
citeste si comenteaza
Adesea auzim stiri socante referitoare la consecintele negativiste ale dependentei de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Daca iti doresti sa-i serbezi ziua micutului tau intr-o lume de poveste sau pur si simplu cauti un [..]
citeste si comenteaza
Omul care a plans (The man who cried)– un film in care teroarea nazismului, teama zilei de maine, [..]
citeste si comenteaza
Daca la inceputul relatiei toate lucrurile par sa fie perfecte si iti lasa impresia ca de data asta [..]
citeste si comenteaza
Pentru a te degresa putin dupa ce de sarbatorile de iarna ai mancat cu pofta si ai colectionat [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate