O copilarie fericita este cheia unei vieti implinite de adult
Inchid ochii pentru cateva momente si incerc sa ma regasesc, sa aflu cine sunt, ce am devenit si de unde am pornit...
Incep sa imi raspund la aceste intrebari, sa imi gasesc sinele in reflectarea primelor imagini care imi apar in minte si ...ce vad ?
Chipul dulce si bland al mamei care mi-a indrumat fiecare pas, cu care am comunicat vizual si afectiv de la primele momente in care am luat contact cu aceasta lume si pana in prezent; mama este fiinta care mi-a daruit bucuria de a trai, fiindu-mi si cea mai buna prietena, s-a bucurat alaturi de mine la fiecare succes al meu si mi-a fost consilier la fiecare impas al vietii mele, m-a hranit cu optimismul ei si puterea de a merge intotdeauna mai departe, respectandu-mi principiile si valorile.
Si astfel, micul copacel creste pentru ca seva radacinii lui a fost energia si dragostea familiei, a parintilor sai; rade, zambeste, e fericit si se bucura de fiecare joc al copilariei...al perioadei cele mai frumoase si memorabile din viitoarea viata de adult.
Copilaria este o oglinda care reflecteaza in viata de mai tarziu primele imagini (Samuel Smiles).
Mi-e dor de copilarie, de cel mai sincer zambet, cel mai real si neumbrit de nicio grija...
Te-ai gandit vreodata ca fiecare om mare e un copil? Ca fiecare adult e un om Implinit si fericit daca a avut o copilarie minunata ? Ti-ai pus problema daca noi, oamenii mari am contribuit cu fiecare gest la construirea unei copilarii fericite pentru propriul nostru copil sau pur si simplu pentru o fiinta plapanda, dulce si care are nevoie in fiecare zi de protectia si de dragostea noastra, fie ca este propiul nostru prichindel sau este al celui mai bun prieten al nostru ?
Ce imagini iti apar in minte atunci cand te gandesti la momentele in care ai fost fericit ?
De cele mai multe ori la aceasta intrebare, raspunsul este: mi-e dor sa fiu copil, sa ma bucur de orice lucru marunt, sa traiesc in fiecare zi un rol, rolul tatalui care are grija de familia lui, care este stalpul casei; cel al mamei care isi intampina copiii intorsi de la scoala cu prajiturile preferate, rolul unui medic profesionist sau al unui profesor bun, mi-e dor de perioada inocentei si cea in care poti fi oricine vrei si poti face orice doresti.
In apropierea zilei de 1 iunie, se simte parca izul copilariei tale, care a fost poate la fel ca cea a lui Nica, sau poate ca cea a medelenilor ori, de ce nu, petrecuta cu grupul copiilor din cartieul tau, cand erai leader-ul echipei si cel care intotdeauna avea propuneri de joaca.
Se apropie ziua copiilor nostri, care sunt oglinda a ceea ce suntem noi astazi, spune-le copiilor tai ca ii iubesti si ca sunt ceea ce lasam sa vorbeasca in urma noastra, spune-le parintilor tai ca sunt darul cel mai nepretuit pe care viata ti l-a daruit si bucura-te de fiecare moment alaturi de familie !
Ea este refugiul tau in momentele in care tu vrei sa te regasesti si pur si simplu incerci sa nu te pierzi pe tine insuti intr-o viata in care incercarile si tentatiile negative din punct de vedere educativ si nu numai sunt la tot pasul.
Gaseste copilul din interiorul tau si ajuta-ti micul bulgare de zapada sa aiba un univers fericit, in care Zorro e palpabil, Alice e intr-adevar in tara minunilor, iar Saillor Moon are mereu puterea de a schimba lucrurile in bine!
Copilul are capacitatea de a invata un adult trei lucruri: "cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste” (Paulo Coelho).
La multi ani copiilor nostri si sa nu uitam sa aducem un zambet celor mai sincere suflete, cele de copii, intr-o lume in care inocenta este poate, salvarea si cladirea unei lumi mai bune !
Simona Vijulie
Postat de: FemeiaStie Miercuri, 07 Iulie 2010
ziua internationala a copilului, familie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?