Tipuri de vin si cu ce preparate le servesti. Sa savuram un pahar de vin bun!
Dupa o zi de munca obositoare si solicitanta meriti sa te relaxezi in fata televizorului savurand o mancare usoara si un pahar de vin bun. Ca toti mediteraneenii si romanii au credinta ca un pahar de vin rosu bun aduce o multime de beneficii printre care o buna functionare a inimii, a veselor de sange, dar si o imbunatatire a memoriei.
De interes: asortarea vinurilor cu felurile de mancare
Alege un vin alb! Se serveste alaturi de paste cu sos sau cu branza, mancaruri frantuzesti, pui la gratar, peste, fructe de mare, in general alaturi de carne alba. Alege un pahar mai mic decat cel de vin rosu, cu picior pentru ca vinul sa nu se incalzeasca la contactul cu mana, temperatura optima de servire fiind de 10-12 grade Celsius.
Stii care sunt: cele mai scumpe vinuri din lume
Alege un vin spumant! Un vin spumant poate fi vedeta unui moment festiv deosebit sau chiar al unei seri frumoase petrecute in familie sau alaturi de prieteni. Poate fi servit la inceputul mesei, odata cu aperitivele sau poate fi chiar unica bautura de la masa. Spumantele albe sau rose demidulci sau dulci se servesc de obicei la desert, la finalul mesei.
Merita sa citesti: beneficiile vinului - afla cu ce te ajuta vinul!
Alege un vin rose! Este un vin versatil care poate acompania mai multe tipuri de mancare precum: salata, mancaruri cu ciuperci, peste, carne de porc sau pui, branzeturi si deserturi. Este un vin mai usor decat vinul alb, este plin de savoare si se serveste ceva mai rece.
Stiai ca: vinul previne cariile dentare?
Alege un vin rosu! Este cel mai apreciat sortiment din tara noastra punand in valoare o multitudine de mancaruri specifice bucatariei noastre traditionale. Se serveste in pahare cu deschidere mai mare pentru ca aromele se deschid in contact cu oxigenul din aer. Temperatura optima este de circa 14-18 grade Celsius.
Afla despre: istoria vinurilor in lume.
Alege un vin licoros! Sunt vinuri tari si dulci si se asezoneaza la desert. Sunt ceva mai scumpe pentru ca procesul de obtinere este mai anevoios. Concentratia de alcool este mai mare si este un vin ceva mai dulce in comparativ cu celelalte. Merge foarte bine cu placinte, deserturi cu fructe, produse de patiserie, torturi dar si produse bazate pe branza cu mucegai. Se serveste in pahare mici cu deschiderea ingusta.
Un pahar de vin bun care insoteste o cina alaturi de prieteni va va asigura relaxarea si buna dispozitie insa sa nu uitam ce ne spunea Voltaire “a sti sa bei vin e o stiinta!”
Postat de: Psiholog-Florentina-Dumitru Luni, 26 Octombrie 2015
tipuri de vin, vinuri romanesti, cu ce serveste vinul, cu ce preparate servesti vinurile
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa