Reguli de conduita spirituala, la masa!
Mass-media ne ofera o vasta cunoastere despre nutritie si sanatate, alimentatia sanatoasa detinand un rol primordial in viata femeilor de succes, care vor sa isi pastreze sanatatea, frumusetea si vitalitatea pe termen lung.
Cu doar o conexiune la internet, romancele pot deveni informate in acest domeniu cat sa le permita sa isi selecteze alimentele pe care sa le consume, in functie de nevoile personale ale fiecareia. Nevoia permanenta de a urma un stil de viata echilibrat atrage aparitia tot mai multor informatii care sa vina in ajutorul femeilor de astazi, de toate varstele. Sa ne imaginam ca luam masa impreuna si ca avem parte numai de hrana sanatoasa si bogata nutritional, asa cum ne dorim sa fie. Un pas important a fost facut, selectarea hranei, atat de importanta in asigurarea sanatatii. Dar, exista si alti pasi care trebuie respectati. O serie de reguli, daca vreti. Reguli care compun primul pas, fara de care pasul „selectarea hranei” nu ar avea valoare.
Regulile de conduita spirituala, la masa, sunt reguli de la care nu ne putem abate, daca ne dorim cu adevarat ca hrana de pe masa sa aiba o contributie spirituala la dezvoltarea noastra, pe langa cea fiziologica. Aceste reguli nu sunt dificile sau complexe, respectarea lor depinde doar de dorinta femeilor de a dori sa le urmeze.
Inainte de a te aseza la masa, asigura-te ca nu esti stresata sau nervoasa. Starea de nervozitate implica impulsuri accelerate ale creierului, unde electromagnetice care perturba intregul sistem al organismului, inclusiv cel digestiv, ingreunand digestia alimentelor. Practic nervii nostri, actioneaza asemenea unor sageti otravite care intoxica alimentele intrate in organism, ingreunand asimilarea optima a tuturor vitaminelor si nutrientilor din alimentele ingerate in timpul in care ele trebuie asimilate. Deasemenea, omul aflat in stare de nervozitate are tendinta de a manca in viteza sau de a nu respecta ordinea alimentelor de pe masa, fapte care conduc deasemenea la o perturbare a digestiei.
Nu vorbi in timp ce mananci. Renunta sa vorbesti in timp ce mananci, pentru ca se produce aerofagia care ingreuneaza digestia. Deasemenea, vorbind nu constientizezi la capacitate maxima ce mananci si mai ales cat mananci deoarece creierul tau este axat pe dorinta de a vorbi, de a transmite si de a primi informatie, factori care conduc la un dezechilibru nutritional.
Nu te uita la televizor in timp ce mananci. Televizorul reprezinta un alt factor perturbator care nu va face altceva decat sa iti distraga atentia de la activitatea pentru care te-ai asezat la masa, adica sa mananci, si nu oricum, ci corect, adica sa consumi atat cat are nevoie organismul tau, si NU in plus.
Nu te aseza la masa in compania unor persoane nervoase sau care sunt pe punctul de a starni un scandal. Starile lor negative nu vor face decat sa te tulbure si in egala masura sa te stanjeneasca, influentand starea ta in momentul consumarii alimentelor si implicit asimilarea corecta a alimentelor de catre organism.
Nu te ridica de la masa in timp de mananci. Asigura-te ca ti-ai asezat pe masa ceea ce ai nevoie pentru ca prin ridicarile bruste nu faci decat sa ingreunezi ingerarea si digerarea alimentelor.
Nu vorbi la telefon in timp ce mananci si nu tasta mesaje in timp ce mananci. Nu numai ca reprezinta o regula de bun simt de la care un om educat nu ar trebui sa se abata, dar atragi de partea ta un alt factor perturbator la realizarea acestui ritual.
Roaga-te si multumeste lui Dumnezeu sau oricarei divinitati te rogi, ca ai hrana pe masa. Multumirea si recunostinta atrag intelegere si armonie la masa chiar daca mancati in familie, intr-un grup mai mare sau singure.
Sterge-ti rujul sau glossul de pe buze inainte de ingera hrana. Oricate de senzuale ar parea buzele tale acoperite de gloss in timp ce mananci, nu e cel mai sanatos lucru pe care il faci. Orice ai ales sa consumi, glossul sau rujul se depune pe aliment si acesta este ingerat cu tot cu substanta din glossul sau rujul respectiv. Poate parea absurd la prima citire, dar detaliile fac diferenta. Substantele chimice din produsele cosmetice, ingerate, chiar si in cantitati insignifiante, in timp, pot aduce perturbari digestive si dezvoltarea unor alergii. Pana la urma, ce contine un ruj nu trebuie sa intre si in stomac, nu?
Nu consuma mancare gatita de o persoana care se afla intr-o stare de tulburare emotionala sau stare de nervozitate cand a gatit. Gandurile sunt unde care se transmit oricui lucru de pe lumea asta, inclusiv hranei pe care o pregatesti. Acestea sunt detalii pe care nu le-ai putea afla daca ai manca la restaurant. Dar in cazul in care esti martor la pregatirea mancarii, asigura-te de pe mana cui mananci sau mai bine zis de pe gandurile cui mananci.
Aseaza-te pozitiv la masa. Starea de bine atrage bine, dupa cum bine stiti si implicit o asimilare eficienta a hranei pe care o consumati.
In definitiv luarea mesei reprezinta un ritual si atat timp cat se tine cont de acest lucru rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. Cele mai multe boli se datoreaza alimentatiei defectuoase, pentru ca oamenii mananca pe fuga, ce apuca, din mers, stresati cu gandul ca intarzie, sau privind la televizor, vorbind la telefon, cautand permanent interlocutori la masa, uitand in acest mod ca mananca in plus sau in minus, nu mananca ce trebuie, in pozitia in care trebuie, in starea care trebuie, toate acestea conducand in definitiv la inrautatirea starii de sanatate. Asa ca, dragi cititoare, aveti grija nu numai ce mancati ci si cum mancati. Sa fiti sanatoase!
Un articol de: P. Fodor
Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 30 Decembrie 2013
Codul bunelor maniere, la masa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?