Alimente cancerigene

cancerigen

Alimentele joaca un rol destul de important cand vine vorba de sanatate, insa nu multi stiu cat de nocive sunt unele dintre acestea pentru organism.
80.000 de substante chimice sunt utilizate in prepararea hranei, majoritatea nefiind studiate suficient pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum. Potrivit unui raport emis de consilierii presedintelui american, exista dovezi clare ale efectelor nocive pe care mediul le are asupra alimentelor.

De asemenea, specialistii au mai declarat ca cei mai vulnerabili la alimentele pline de substante chimice sunt copiii.

 

Sfaturi pentru o viata sanatoasa

Celor care vor sa manance cat mai sanatos le sunt recomandate de catre medicii americani fructele si legumele fara pesticide, foarte bine spalate inainte de consum. In acelasi timp, este de preferat carnea de la animale crescute in ferme mici pentru evitarea ingerarii antibioticelor si hormonilor de crestere folosite in hrana acestora. Nu este indicata pentru consum nici carnea procesata sub forma de mezeluri si alte produse. O alta recomandare este consumul de apa filtrata.

mezeluri.jpg

 

 Iata o scurta lista cu cea mai daunatoare hrana pentru organism:

mustarul, margarina, conservele, mezelurile si afumaturile sunt in topul listei cu alimente cancerigene

carnea rosie prajita

Oamenii de stiinta au descoperit diferite substante, continute de acest tip de carne, care determina mutatii la nivelul AND-ului si care favorizeaza aparitia cancerul.

slanina, untul si untura

Acestea cresc riscul aparitiei bolilor maligne. Grasimile saturate favorizeaza producerea de acizi biliari si ridica nivelul colesterolului in sange, substante direct implicate in cancerul mamar si cancerul de col uterin.

alimente prajite in ulei

Uleiul folosit si refolosit devine otrava pentru organism. Alimentele prajite in ulei precum cartofii, ouale si chiar friptura pot fi numite adevarate bombe cancerigene.

prajeli.jpg

 

 

Alimentele enumerate contin foarte multi aditivi, cei mai periculosi fiind nitritii si nitratii care coloreaza si conserva cat mai mult carnea. Insa, exista si agenti de gelifiere si de culoare, stabilizatori care provoaca leziuni la nivelul organelor interne precum ficatul, bila si pancreasul.

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
2762 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Andreevici Miercuri, 12 Mai 2010

Etichete pentru acest articol:

cancerigen, alimente, nocive, carne, mezeluri, prajite, chimice


S-ar putea sa va intereseze si:

Inca din antichitate, argila a fost folosita datorita puterile sale curative si [..]
citeste si comenteaza
La ora actuala, in contextul cererii tot mai mare de alimente la nivel mondial, [..]
citeste si comenteaza
Cu siguranta ca intr-o lume lipsita de culori, viata omului ar fi exasperant de monotona [..]
citeste si comenteaza
Din punct de vedere medical, alunitele sunt aglomerari de celule pigmentate, care pot [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Castravetele nu este doar un aliment potrivit pentru salate, ci si un ingredient care ajuta la [..]
citeste si comenteaza
Tonul modei in materie de nunti a fost dat deja. Cel mai mare eveniment din Romania, desfasurat [..]
citeste si comenteaza
Culorile au un rol important in viata si in casa ta: fie te binedispun, iti ofera o stare de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate