Alimente cancerigene

Alimentele joaca un rol destul de important cand vine vorba de sanatate, insa nu multi stiu cat de nocive sunt unele dintre acestea pentru organism.
80.000 de substante chimice sunt utilizate in prepararea hranei, majoritatea nefiind studiate suficient pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum. Potrivit unui raport emis de consilierii presedintelui american, exista dovezi clare ale efectelor nocive pe care mediul le are asupra alimentelor.

De asemenea, specialistii au mai declarat ca cei mai vulnerabili la alimentele pline de substante chimice sunt copiii.

 

Sfaturi pentru o viata sanatoasa

Celor care vor sa manance cat mai sanatos le sunt recomandate de catre medicii americani fructele si legumele fara pesticide, foarte bine spalate inainte de consum. In acelasi timp, este de preferat carnea de la animale crescute in ferme mici pentru evitarea ingerarii antibioticelor si hormonilor de crestere folosite in hrana acestora. Nu este indicata pentru consum nici carnea procesata sub forma de mezeluri si alte produse. O alta recomandare este consumul de apa filtrata.

mezeluri.jpg

 

 Iata o scurta lista cu cea mai daunatoare hrana pentru organism:

mustarul, margarina, conservele, mezelurile si afumaturile sunt in topul listei cu alimente cancerigene

carnea rosie prajita

Oamenii de stiinta au descoperit diferite substante, continute de acest tip de carne, care determina mutatii la nivelul AND-ului si care favorizeaza aparitia cancerul.

slanina, untul si untura

Acestea cresc riscul aparitiei bolilor maligne. Grasimile saturate favorizeaza producerea de acizi biliari si ridica nivelul colesterolului in sange, substante direct implicate in cancerul mamar si cancerul de col uterin.

alimente prajite in ulei

Uleiul folosit si refolosit devine otrava pentru organism. Alimentele prajite in ulei precum cartofii, ouale si chiar friptura pot fi numite adevarate bombe cancerigene.

prajeli.jpg

 

 

Alimentele enumerate contin foarte multi aditivi, cei mai periculosi fiind nitritii si nitratii care coloreaza si conserva cat mai mult carnea. Insa, exista si agenti de gelifiere si de culoare, stabilizatori care provoaca leziuni la nivelul organelor interne precum ficatul, bila si pancreasul.

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
3106 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Andreevici Miercuri, 12 Mai 2010

Etichete pentru acest articol:

cancerigen, alimente, nocive, carne, mezeluri, prajite, chimice


S-ar putea sa va intereseze si:

Hemoleucograma – iata analiza de sange atat de simpla care are capacitatea de a depista [..]
citeste si comenteaza
Definirea conceptului: Este o inflamatie reumatismala a atriculatiilor coloanei [..]
citeste si comenteaza
Varza, leguma atat de comuna pentru noi care poate aduce atat de multe beneficii [..]
citeste si comenteaza
In urma stirilor din presa privind inchiderea activitatilor comerciale de catre [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

An de an luna decembrie este plina de zambete, bucurie, fericire. Colindatorii merg din usa in usa, [..]
citeste si comenteaza
Au trecut si Sfintele sarbatori de Paste si dupa cum fiecare s-a asteptat kilogramele in plus au [..]
citeste si comenteaza
Caldura din ultimele zile a inceput sa isi lase amprenta si pe litoral unde exista cea mai mare [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate