Ceaiul verde, ceaiul minune
Ceaiul verde, la fel ca si ceaiul negru, este obtinut din planta Camelia Sinensis, diferenta dintre cele doua fiind oprirea procesului natural de fermentatie. Astfel, imediat dupa cules, frunzele de ceai verde sunt trecute prin abur, uscate iar apoi rulate, ceea ce impiedica procesul de fermentatie.
Apreciat din timpuri stravechi, ceaiul verde are proprietati benefice si previne bolile, fiind considerat un miracol pentru organism.
Asadar, iata principalele 10 argumente care sa te determine sa bei ceai verde:
► te ajuta sa slabesti
Ceaiul verde arde grasimile si echilibreaza metabolismul. Este cunoscut pentru actiunea sa diuretica si antioxidanta. Astfel, doua-trei cani pe zi accelereaza procesul de slabire.
► te mentine tanara
Datorita continutului de antioxidanti, ceaiul verde lupta impotriva radicalilor liberi, intarziind aparitia ridurilor.
► revigoreaza organismul
Ceaiul verde contine cafeina, care consumata in cantitati rezonabile stimuleaza fiecare organ din corp. Aceasta este mai evidenta in cazul persoanelor obosite. O ceasca de ceai verde consumata dimineata ajuta la limpezirea mintii. Totodata, intregul sistem muscular este stimulat si revigorat.
► te tine departe de gripa si virusi
Datorita compusilor sai, ceaiul verde are un efect puternic asupra virusului gripal, inactivandu-l. Insa, daca virusul este deja in organism, vitamina C din ceaiul verde trateaza raceala.
► stopeaza aparitia cariilor
Consumat frecvent, ceaiul verde impiedica si chiar distruge bacteriile care duc la aparitia cariilor. Totodata, continutul de fluoruri face ca ceaiul verde sa ajute la sanatatea dintilor si sa distruga bacteriile vinovate de o respiratie urat mirositoare.
►intareste sistemul imunitar
Polifenolii si flavonoidele din ceaiul verde ajuta la intarirea sistemului imunitar. Astfel, organismul se apara mai usor de eventualele infectii.
► reduce nivelul colesterolului
Colesterolul este un compus chimic necesar organismului in construirea membranelor celulare. Exista doua tipuri de colesterol: unul “bun” si unul “rau”, nociv. Consumul de ceai verde echilibreaza raportul dintre cele dou tipuri de colesterol, reducand simtitor nivelul colesterolului nociv.
► controleaza hipertensiunea arteriala
Ceaiul verde mentine in limite normale tensiunea arteriala. Consumul regulat poate duce chiar la scaderea considerabila a hipertensiunii.
► previne aparitia diabetului
Diabetul este o boala caracterizata de o insuficienta secretie de insulina care impiedica absorbtia glucozei, fapt ce duce la cresterea glicemiei. Ceaiul verde imbunatateste metabolismul lipidelor, glucidelor si previne cresterea nivelului de zahar in sange.
► reduce stresul
Aminoacidul din ceaiul verde ajuta la reducerea stresului si a anxietatii.
Consumat in exces, ceaiul verde are si cateva efecte secundare cum ar fi atacuri de panica, anxietate, boli de stomac, boli renale, ameteli, dureri de cap, stari de greata. Si femeile insarcinate trebuie sa bea ceai verde cu precautie, nu mai mult de trei cani pe zi. Consumul foarte mare ar putea provoca un avort spontan.
Asadar trei, maxim patru cani pe zi de ceai verde sunt suficiente pentru o buna functionare a organismului.
Postat de: Alexandra-Andreevici Luni, 28 Iunie 2010
ceai verde, metabolism, sistem imunitar, previne bolile, miracol, vitamina C, trateaza raceala
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?