Alergiile sezoniere II
Semnele unei alergii variaza de la caz la caz in functie de manifestare si intensitate. De cele mai multe ori, acestea sunt caracterizate prin stranut, nas infundat, mancarimea ochilor si a nasului, ingreunarea respiratiei si crize de astm. Alergiile afecteaza copiii, adolescentii, adultii si se amelioreaza odata cu inaintarea in varsta. Iata cele mai des intalnite tipuri de alergii sezoniere si cum se trateaza ele:
Rinita alergica
Este un tip de alergie ce se manifesta prin secretii nazale apoase, senzatie de mancarime, stranut repetat si respiratie dificila. In cazul rinitei alergice, medicul alergolog recomanda medicamente antihistaminice pe cale orala sau nazala, iar daca rinita este cronica se recomanda corticosteroizii nazali care scad inflamatia mucoasei nazale.
In plus, exista si remedii naturiste precum infuzia de busuioc pentru calmarea senzatiei de mancarime a nasului si infuzia de musetel pentru secretiile nazale.
Astmul si bronsita alergica
Particulele de polen si de praf pot irita caile respiratorii ingreunand astfel respiratia. In acelasi timp, acestea pot provoca tuse si chiar crize de astm. Tratamentul se prescrie in functie de severitatea bronsitei alergice sau astmului. Totodata, se pot folosi si spary-uri care usureaza respiratia. Remediile naturiste constau in infuzii de isop si nalba.
Alergiile oculare
Alergiile oculare sunt in principal declansate de praf si de polen. Senzatia de mancarime si de arsura, lacrimarea si roseata ochilor, vederea neclara, pleoapele umflate pot fi toate atenuate cu ajutorul compreselor reci. Alta varianta este reprezentata de medicamentele pentru alergii si antiinflamatoarele. De asemenea, secretiile oculare pot fi tratate cu inhalatii de musetel, facute in fiecare seara, timp de o saptamana pe luna. Pentru calmarea senzatiei de mancarime oculara este indicata infuzia de soc iar pentru pleoapele umflate infuzia de echinacea.
Postat de: Alexandra-Andreevici Marți, 18 Mai 2010
alergii, remedii, infuzie, astm, bronsita, rinita, alergii oculare
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul