Remedii cat mai naturale

Oamenii au folosit dintotdeuna plantele pentru a-si alina suferintele, au cautat mereu alternative cat mai sanatoase pentru suferinte ale organismului... Si pana la urma, sta in puterea noastra in a alege ce ne face mai mult bine....

Ma gandesc adeseori, cum pe vremuri cand nu existau atatea medicamente si paleative moderne, cum se tratau totusi oamenii, si culmea, cu raspuns pozitiv imediat si fara reactii adverse.

Asa ca am inceput sa caut printre cunoscuti diferite raspunsuri. Si iata ce am aflat...

Ca arsurile gastrice se pot „trata” nu numai cu antiacide, dar si tinand cont de cateva reguli. Cum ar fi: sa nu intreceti masura; cand stomacul este prea plin de mancare, acizii stomacali sunt impinsi in sus pe esofag ceea ce da acea senzatie de arsura, ca si mancarurile grase si prajite. Cel mai bine si mai sanatos este putin si des. Apoi, nu folositi lapte, deoarece acesta contine calciu, grasime si proteine care stimuleaza stomacul sa secrete acid. Bauturile cu cofeina, de asemenea pot irita stomacul. Evitati bauturile carbogazoase si ciocolata. Ceaiurile de ulm american, ghimbir, musetel, roinita, menta, rozmarin sunt foarte indicate.

Aschiile intrate in piele, metoda clasica de extragere cu penseta sau scufundati partea afectata in apa calduta si in care ati dizolvat o lingurita de sare. Dupa 10 minute aschia isi mareste volumul si se poate extrage. Sau puteti incerca cu banda adeziva, aceasta daca aschia nu a intrat foarte adanc. Este obligatoriu ca dupa extragerea aschiei, sa se dezinfecteze locul afectat.

Racelile, stim cu toti ca un aport de vitamina C este intotdeuna cel mai bun remediu. Iar consumul de fructe si legume bogate in vitamina C (citrice, rosii, kiwi) este cu mult superior celui de administrare a vitaminei C sintetice. Zincul este de asemenea un remediu bun. Exista pe piata bomboane medicinale cu zinc. Luati un mic dejun consistent. Odihniti-va si relaxati-va. Consumati usturoi si ceapa, pentru efectul lor antiviral. Echinacea este un stimulator puternic al sistemului imunitar. Teiul si hameiul sunt foarte bune un somn linistit. Faceti inhalatii de aburi, procedura ce calmeaza tusea. Daca se adauga cateva picaturi de mentol sau eucalipt, efectul este si mai de durata.

Raul de miscare, ceaiul de ghimbir sau capsule cu pulbere de ghimbir previn raul de miscare. Biscuitii sau mancatul a 3-4 masline la primul semn de greata, fac sa dispara semnele greata, ca si suptul unei lamai. Evitati mirosurile puternice. Calatoriti noaptea, fiindca miscarea nu se percepe la fel de bine ca ziua. Respirati aer proaspat, dormiti suficient si ideal ar fi sa stati langa sofer si sa priviti doar inainte. Ceaiuri de ghimbir, angelica, roinita, urzica, maghiran sunt ideale pentru a asigura un bun nivel al circulatiei sanvine.

Colesterol marit, medicatia este destinata mentinerii colesterolului intr-un interval fara riscuri. Nu mancati carne rosie mai mult de odata sau de doua ori pe saptamana, mancati cat mai multe fibre (ovaz, fasole,orz, seminte de in), gatiti cu ulei de masline. Includeti peste si orez brun in meniu. Laptele, merele o gustare cu nuci, ceaiul verde, ciupercile, alimente bogate in vitamina C, sunt alimente ce ajuta la mentinerea unui colesterol in limite normale. Si sa nu uitam de exercetiile fizice care sunt mai mult decat benefice.

Tusea, ceaiul de ghimbir, bomboanele medicinale cu zinc sau cu ulm american. O ceasca de ceai de musetel cu o lingurita de miere si lamaie, sau echinacea sub orice forma (ceaiuri, tincturi, capsule). Clasica supa de pui, nu este un mit, ci o realitate. Daca se mai adauga si piper si usturoi, acestea vor actiona ca expectorante naturale. Usturoiul este un antibiotic natural perfect. Si hidratarea , cat mai mult lichid (supe, ceaiuri, apa) ajuta la calmarea tusei. Incercati sa beti 8-10 pahare de lichid pe zi. Ceaiurile de nalba mare, soc, cimbru ajuta foarte mult la calmarea tusei.

Durere de cap, evitati mirosurile tari, mancati mai putin sarat, nu mestecati guma. Puneti comprese reci pe frunte. Calinul este un remediu relaxant pentru durerile de cap. 5 ml de tinctura de calin dizolvate in apa au un efect sigur. Masajul sau presopunctura pot ajuta. Scortisoara si menta sunt foarte bune pentru durerile de cap ce insotesc debutul menstruatiei.

Insomnie, ceaiurile de musetel, de valeriana, deditei, sunt foarte benefice. Faceti o plimbare scurta sau o baie fierbinte. Evitati stimulentele la caderea serii (cafeaua, cola, ciocolata). De asemenea, ceaiurile de hamei, lavanda, tei, passiflora, menta, maghiran ajuta la instalarea unui somn linistit.

Dureri de spate, scoarta de salvie este un antiinflamator natural si se gaseste sub forma de tinctura sau tablete. Ceaiuri de coacaz negru, cimbru, urzica, cretusca, pot oferi o ameliorare a simptomelor. Sau se pot face comprese si aplicate pe locul dureros (zona afectata), din cimbru, rozmarin, nucsoara, scortisoara.

Dismenoreea (menstruatia dureroasa), ceaiurile din ghimbir, romanita, coada-soricelului ajuta la diminuarea simptomelor dureroase.

 Sper ca v-am putut ajuta cu aceste cateva sfaturi si voi mai reveni cand voi mai afla si altele. „Sanatatea e bunul nostru cel mai de pret”

Un articol de: Catalina Morar

Nota obtinuta:
9.9 (16 voturi)
2244 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 16 Iunie 2014

Etichete pentru acest articol:

sanatate, ghid de sanatate, ceaiuri, remedii


S-ar putea sa va intereseze si:

Kinetoterapia, cunoscuta si sub denumirea de chineziterapie sau kinetologie medicala, [..]
citeste si comenteaza
Vitamina B7, numita si biotina, se gaseste in anumite alimente, ca oua, lapte si banane. [..]
citeste si comenteaza
www.parodontax.ro este un website special creat pentru toti consumatorii care sunt in [..]
citeste si comenteaza
Varicele sunt vene dilatate ce devin albastrui datorita circulatiei dificitare. Varicele [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

O alimentatie in care prezenta fibrelor alimentare se apropie de cea recomandata de specialistii [..]
citeste si comenteaza
Facem totul cu mainile, mancam, conducem, ii imbratisam pe cei dragi, spalam, calcam, mainile [..]
citeste si comenteaza
Va propun un mic exercitiu in care sa va puteti privi din mai multe ipostaze atunci cand aveti [..]
citeste si comenteaza
Un local de vis, care ofera clientilor o gama variata de activitati artistice imbinate cu mancare [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate