Cum tratezi hemoroizii interni

adv-tratament-hemoroizi-interni

Majoritatea pacientilor care sufera de hemoroizi se prezinta la medic atunci cand afectiunea se afla intr-un stadiu destul de avansat. Astfel, o problema care ar fi putut sa fie tratata foarte usor la inceput, ajunge sa necesite o forma mai agresiva de tratament.

Mai ingrijorator este faptul ca simptomele hemoroizilor pot ascunde o maladie mult mai grava, asa cum este cancerul colorectal.

Dar sa stabilim intai ce sunt hemoroizii si ce favorizeaza aparitia lor. Concret, acestia sunt dilatatii ale vaselelor de sange care vascularizeaza canalul anal. Factorii care conduc la dezvoltarea acestei afectiuni sunt sedentarismul, constipatia, statul prelungit pe scaun, sarcina, obezitatea sau alimentatia incorecta.

Desi nu sunt foarte periculosi, hemoroizii sunt considerati o tulburare agresiva, care se manifesta prin inflamarea anusului si rectului, roseata si mancarime.

In functie de localizarea sub sau deasupra liniei dentate – la aproximativ 3 cm de orificiul anal extern –, hemoroizii pot fi interni sau externi. Asadar, termenul extern nu inseamna in afara canalului anal, ci mai degraba, sub linia dentata.

Atunci cand dilatatiile venoase implica atat plexul intern, cat si cel extern, se poate vorbi despre prezenta hemoroizilor micsti.

Hemoroizii interni nu sunt durerosi, ca urmare a lipsei de terminatii nervoase din interiorul canalului anal. De regula, oamenii care au hemoroizi interni nu sunt constienti de existenta acestora pana in momentul in care apare sangerarea in timpul tranzitului intestinal.

Ce se intampla de fapt? Prin frecarea cu scaunul tare, hemoroizii interni se pot rupe, ceea ce duce la sangerare. Totodata, poate fi prezent si prolapsul hemoroizilor interni, adica iesirea lor in afara deschiderii canalului anal.

Foarte rar, pot avea loc spasme ale muschiului sfincter si hemoroizii pot iesi in afara anusului. Acest lucru va reduce inevitabil circulatia sangelui la nivelul hemoroizilor strangulati. Prolapsul si strangularea hemoroizilor sunt afectiuni grave care necesita atentie medicala imediata.

Exista mai multe metode de tratare a hemoroizilor interni, dar alegerea tratamentului potrivit depinde de gravitatea si dimensiunea hemoroizilor. Astfel, hemoroizii de gradul I si II au parte de un tratament neagresiv, cum ar fi terapia la domiciliu cu bai calde de sezut, laxative si medicamente pentru tratarea hemoroizilor.

Alternativ, pentru eliminarea vaselor de sange umflate si ameliorarea simptomelor se recomanda tratamente chirurgicale, precum ligatura cu banda de cauciuc, chirurgia cu laser, coagularea si scleroterapia.

Principiul de baza al acestor metode este ca atunci cand fluxul de sange spre hemoroizi este obstructionat, acestia se micsoreaza si se desprind.

Extirparea hemoroizilor se recomanda, de obicei, in ultima instanta, atunci cand pacientul nu raspunde la niciun alt tratament, constata o mare recurenta a afectiunii sau se confrunta cu hemoroizi de dimensiuni mari, care sangereaza frecvent. Hemoroidectomia si hemoroidectomia capsata sunt unele dintre metodele chirurgicale de acest fel, in timpul carora vena afectata si tesutul din jur sunt eliminate.

Hemoroizii pot fi un subiect delicat pentru multe persoane, dificil de explicat celor din jur. Considerati inca o problema jenanta, afectiunea este subdiagnosticata in continuare pentru ca multi pacienti prefera sa o ignore sau sa se trateze dupa ureche.

Totusi, pentru a evita complicatiile si pentru a scapa de durere si disconfort, este important sa depasesti sentimentul de rusine si sa ceri parerea unui medic specialist imediat ce simptomele isi fac aparitia.

Photo by: pixabay.com

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
1257 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Luni, 08 Aprilie 2019

Etichete pentru acest articol:

tratament hemoroizi


S-ar putea sa va intereseze si:

Fiecare parinte isi doreste ca micutul sau sa fie sanatos, vesel si sa nu duca lipsa de [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca foarta multe persoane se confrunta cu aceasta problema, am decis sa oferim mai [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca vara este pe sfarsite si toamna ne bate la usa cu pasi grabiti trebuie sa ne [..]
citeste si comenteaza
Ca e vara, ca e iarna, grijile de zi cu zi devin, in timp, un factor de stres si daca se [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Foarte multe femei se plang de sensibilitati si afectiuni ginecologice, insa nu iau masuri decat [..]
citeste si comenteaza
Sa locuiesti alaturi de bunici poate fi o modalitate extraordinara pentru ca cei mici sa poata crea [..]
citeste si comenteaza
In momentul in care facem curatenie, este important sa avem la indemana cele mai bune si eficiente [..]
citeste si comenteaza
Vantul puternic, schimbarile bruste de temperatura (de la cald la rece si invers) si dieta saraca [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate