Ceea nu stiai despre mamaliga

beneficii_mamaliga

Daca mamaliga este celebra in Romania in arta culinara si numele ei s-a dus peste hotare cu siguranta nu este degeaba. Dincolo de gustul bun si de rolul ei in meniurile meselor traditionale romanesti, mamaliga este un medicament natural contra bolilor de ficat.

Considerat un aliment ”minune”, malaiul ajuta la detoxifierea intestinelor, la intretinerea pielii prin curatare celulelor moarte, dar in primul rand este campion in prevenirea si tratarea bolilor de ficat. Astfel, mamaliga sau chiar terciul, consumate cat mai des, realizeaza o detoxifiere naturala a organismului eliminand aproape in totalitate substantele toxice din sange, purificandu-l.

Consumul de mamaliga reduce considerabil riscul de crestere a numarului transaminazelor, reduce riscul imbolnavirii de hepatita sau ciroza. Si daca ti s-a spus ca mamaliga ingrasa, fiind un substitut al painii, te anunt ca nu este deloc asa. Iti ofer, din experienta, garantia ca mamaliga nu ingrasa, ba din contra, este recomandata persoanelor obeze ca alimentatie zilnica pentru ca este foarte satioasa, iar o bucata de mamaliga consumata o data sau de doua ori pe zi, tine de foame, nu mai permite stomacului sa ”ceara de mancare” din nou si astfel se mentine un echilibru intre o masa sanatoasa si pierderea in greutate! La fel de bine se poate consuma ca desert, sub forma de terci in care poti adauga zahar sau miere. Oricat ti s-ar parea de dezgustator vreau sa stii sa merita sa incerci si ai sa te convingi ca poate fi chiar delicios. In cazul in care suferi de ulcer, painea inlocuita cu mamaliga calda reduce duererile stomacale, scade riscul operatiei si amelioreaza boala . S-a dovedit (medical!) ca un consum regulat de malai, in toate formele lui: porumb fiert, mamaliga sau terci, trateaza insomnia, obezitatea, hipotiroidia si ofera un tonus mai bun persoanelor care le consuma. Bolnavilor care sufera de afectiuni ale ficatului le reduce numarul transaminazelor si senzatie de presiune in partea dreapta si amelioreaza simptomele celor bolnavi de diabet.

In principiu, mamaliga, terciul sau porumbul fiert, pot fi consumate zilnic – in unele cazuri fiind chiar indicat sa fie asa – insa daca nu ai chiar un stil ordonat de viata si alimentatie, este indicat ca macar de doua ori pe saptamana sa faci acest efort pentru sanatatea si tonusul tau general!

Nota obtinuta:
9.5 (10 voturi)
2059 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 17 Iunie 2013

Etichete pentru acest articol:

beneficiile mamaligii, consumul de mamaliga



S-ar putea sa va intereseze si:

Foarte multi dintre noi nu mai acordam importanta micului dejun. Este oare sanatos pentru [..]
citeste si comenteaza
Din ce in ce mai multi copii se confrunta cu problema obezitatii. Care sunt cauzele si [..]
citeste si comenteaza
Inca de la inceput, autorul doreste sa atraga atentia ca acesta nu este un articol pro [..]
citeste si comenteaza
Sa gasesti si mai ales sa mentii echilibrul intre profesie, familie si prieteni poate fi [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Frigul nu este neaparat un dusman al pielii frumoase, insa este nevoie sa avem putin grija cat sa [..]
citeste si comenteaza
Daca esti in faza in care nu mai ai idee ce filme sa vezi pentru ca una peste alta parca iti [..]
citeste si comenteaza
Iti propun un desert pentru sezonul cald, deloc costisitor, foate sanatos si cel mai important [..]
citeste si comenteaza
Stim ca animalele se simt cel mai bine in aer liber, stim ca daca stai la apartament este foarte [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate