Ceea nu stiai despre mamaliga

Daca mamaliga este celebra in Romania in arta culinara si numele ei s-a dus peste hotare cu siguranta nu este degeaba. Dincolo de gustul bun si de rolul ei in meniurile meselor traditionale romanesti, mamaliga este un medicament natural contra bolilor de ficat.

Considerat un aliment ”minune”, malaiul ajuta la detoxifierea intestinelor, la intretinerea pielii prin curatare celulelor moarte, dar in primul rand este campion in prevenirea si tratarea bolilor de ficat. Astfel, mamaliga sau chiar terciul, consumate cat mai des, realizeaza o detoxifiere naturala a organismului eliminand aproape in totalitate substantele toxice din sange, purificandu-l.

Consumul de mamaliga reduce considerabil riscul de crestere a numarului transaminazelor, reduce riscul imbolnavirii de hepatita sau ciroza. Si daca ti s-a spus ca mamaliga ingrasa, fiind un substitut al painii, te anunt ca nu este deloc asa. Iti ofer, din experienta, garantia ca mamaliga nu ingrasa, ba din contra, este recomandata persoanelor obeze ca alimentatie zilnica pentru ca este foarte satioasa, iar o bucata de mamaliga consumata o data sau de doua ori pe zi, tine de foame, nu mai permite stomacului sa ”ceara de mancare” din nou si astfel se mentine un echilibru intre o masa sanatoasa si pierderea in greutate! La fel de bine se poate consuma ca desert, sub forma de terci in care poti adauga zahar sau miere. Oricat ti s-ar parea de dezgustator vreau sa stii sa merita sa incerci si ai sa te convingi ca poate fi chiar delicios. In cazul in care suferi de ulcer, painea inlocuita cu mamaliga calda reduce duererile stomacale, scade riscul operatiei si amelioreaza boala . S-a dovedit (medical!) ca un consum regulat de malai, in toate formele lui: porumb fiert, mamaliga sau terci, trateaza insomnia, obezitatea, hipotiroidia si ofera un tonus mai bun persoanelor care le consuma. Bolnavilor care sufera de afectiuni ale ficatului le reduce numarul transaminazelor si senzatie de presiune in partea dreapta si amelioreaza simptomele celor bolnavi de diabet.

In principiu, mamaliga, terciul sau porumbul fiert, pot fi consumate zilnic – in unele cazuri fiind chiar indicat sa fie asa – insa daca nu ai chiar un stil ordonat de viata si alimentatie, este indicat ca macar de doua ori pe saptamana sa faci acest efort pentru sanatatea si tonusul tau general!

Nota obtinuta:
9.5 (10 voturi)
2372 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 17 Iunie 2013

Etichete pentru acest articol:

beneficiile mamaligii, consumul de mamaliga



S-ar putea sa va intereseze si:

In timpul verii obisnuim sa consumam cat mai multe legume si fructe pentru a ne [..]
citeste si comenteaza
Televiziunea araba Al-Jazeera, sponsorizata de guvernul din Quatar, va avea acces la 60 [..]
citeste si comenteaza
Bananele reduc riscul unui accident vascular prin continutul lor ridicat in potasiu. O [..]
citeste si comenteaza
De cate ori nu v-ati confruntat cu o mancare prea sarata, miros intens de prajeala in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Pentru masa de Paste de anul acesta iti propunem sa adaugi la aperitiv o gustare delicioasa care va [..]
citeste si comenteaza
Daca prichindelul tau este pasionat de arta sau pur si simplu tu esti cea care si doreste sa ii [..]
citeste si comenteaza
Iubirea nu este o relatie intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale. [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca a venit sezonul rece si tenul are nevoie de hidratare, iti propun un machiaj foarte [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate