Placinta cu bacon si praz

placinta

Timp de preparare: 30 de minute

Numar de portii: 4

Continut caloric: 575 calorii, sursa buna de vitamine A, B, C, folati si calciu;

 

Ingrediente necesare:placinta.jpg

► 900 g cartofi

► sare si piper negru

► 500 g praz

► 70 g unt

► 500 g felii jambon afumat fara grasime

► 85 g branza Cherddar

► 115 g rosii cherry

► 2 linguri faina

► 1 lingurita verdeturi uscate

► 300 ml lapte

► cateva fire de patrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru inceput se curata si se taie cubulete cartofii, apoi se pun intr-o oala. Se adauga sare si apa clocotita si se fierb, acoperiti, timp de 10 minute, pana se fac fragezi. Mai apoi se feliaza, se spala si se scurge prazul. Acesta se pregateste intr-o tigaie in care topim in prealabil 25 g de unt, la foc mediu. Se lasa la prajit timp de 6-8 minute, amestecand frecvent, pana se inmoaie, fara a se rumeni.

A sosit momentul preincalzirii cuptorului. Continuati prin a curata de soric jambonul afumat si a-l taia cubulete. Se prajeste la foc mediu intr-un vas (cu lungimea de 25 cm si inaltimea de 5 cm), in care topim 15 g de unt, amestecand frecvent timp de 5 minute. Se adauga apoi faina si verdeata uscata si se gatesc alaturi de jambon pret de un minut.Se adauga laptele si se amesteca pana da in clocot.

In continuare radem branza si o adaugam jambonului, pana se topeste, apoi adaugam prazul, asezonam dupa gust si lasam tigaia la foc mic.

Cartofii se scurg si se sfarama cu putin piper negru, cu untul ramas, si optional, 2-3 linguri de lapte. Se plaseaza piureul tocmai optinut peste amestecul de jambon si praz, iar in mijloc se aseaza rosiile cherry taiate in jumatati.

Se rumeneste la cuptor timp de 2-3 minute, se folosesc cateva fire de patrunjel pentru ornament si e gata de servire. Pofta buna!

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
2221 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Luiza-Burhai Duminică, 28 Noiembrie 2010

Etichete pentru acest articol:

placinta cu bacon si praz, retete culinare, gastronomie


S-ar putea sa va intereseze si:

Daca esti o impatitmita a bucatariei italienesti sau doar vrei sa incerci ceva nou, iti [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 1 ora Numar de portii: 30 de sarmale [..]
citeste si comenteaza
Numar portii: 6 Ingrediente: 1 pachet Foi de placinta 150g Margarina Unirea 1 iaurt [..]
citeste si comenteaza
Iata una din retetele de post delicioasa si rapida. Este o mancare simplu de facut si [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Aristotel ne spunea ca “nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile [..]
citeste si comenteaza
Se tot vorbeste despre tendinte - anul trecut asta a insemnat skinny jeans, fabuloasele rochii [..]
citeste si comenteaza
Rubinul este o piatra pretioasa din familia corindonului. Culoarea rosie se datoreaza ionilor de [..]
citeste si comenteaza
Agatul este o varietate microcristalina a mineralului cuart. Caracteristic agatului sunt dungile [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate