File de peste calugar cu mirodenii si struguri

Iata o reteta noua si usoara, interesanta, in caz ca vrei sa te rasfeti intr-o sambata cu ceva delicii, mai ales daca iti place pestele.

 

 

Ingrediente reteta cu peste:

► 4 fileuri de peste calugar de 150 de grame

► 80 grame unt

► 4 cepe rosii

► 1 ciorchine mic de strugure

► cateva cuisoare pisate

► 1 varf de cutit de praf de ghimbir

► 4 flori de anason stelat

► 2 batoane de scortisoara

► sare, piper alb macinat, piper rosu boabe

 

Mod de preparare reteta cu peste

Se freaca 40 de grame de unt inmuiat cu praful de mirodenii si ungeti si fileul de peste cu jumatate din aceasta compozitie.

Apoi puneti sare, rulati fileurile cu partea unsa in interior si legati-le cu rafie naturala sau cu un fir alimentar dupa ce ati asezat pe rulou o jumatate de betisor de scortisoara.

Ungeti o tava cu 10 grame de unt. De asemenea, ungeti partea externa a rulourilor cu untul aromatizat care v-a ramas, sarati si aranjati-le pe tava. Puneti pe fiecare cate o floare de anason, introduceti la cuptor tava si lasati sa se faca 200 de grade celsius timp de 20 de minute. Stropiti rulourile cat de des este nevoie cu sosul format in tava, adauga putina apa calda daca este nevoie.

Intre timp curatati cepele, taiati-le felii si rumeniti-le intr-o tigaie cu 30 de grame de unt. Sarati si piperati, stropiti cu jumatate de polonic de apa calda si fierbeti 10 minute la foc potrivit.

Spalati boabele de struguri, taiati-le in doua si adaugati-le cu boabele de piper rosu zdrobit, alaturi de ceapa. Mariti focul si continuati fierberea inca 5 minute. Asezati rulourile de peste pe platou, ornati cu ceapa si cu boabele de struguri, stropiti totul cu sosul format in tigaie si serviti fierbinte

Aveti aici un platou pentru 4 portii. Pofta buna !

Nota obtinuta:
9.7 (3 voturi)
2489 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

retete peste, peste calugar


S-ar putea sa va intereseze si:

Pentru conservarea castravetilor dupa metoda bulgareasca, va recomand sa utilizati [..]
citeste si comenteaza
Retete culinare rapide. Dragele mele astazi va propun o reteta gustoasa rapida si foarte [..]
citeste si comenteaza
A venit vremea verdeturilor, a salatelor, a legumelor proaspete, a spanacului, urzicilor. [..]
citeste si comenteaza
Multi dintre noi se gandesc ca daca de Craciun au mancat porc si mancaruri grase, in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Imprimeul gingham revine in forta si in acest sezon. In 2017 face furori, il gasim in mai toate [..]
citeste si comenteaza
Retete rapide de dulciuri - ciocolata de casa. Daca esti incepatoare in ale gatitului, dar vrei sa [..]
citeste si comenteaza
E greu sa faci un top al celor mai bune drame pentru ca exista atatea filme de care nu stim noi [..]
citeste si comenteaza
O vorba spune ca „acolo unde s-a baut ceai, s-a nascut civilizatia” si bine spune! Ceaiul, pe [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate