Peste la cuptor cu legume
Pestele la cuptor cu legume este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa. Este usor de facut, trebuie doar putina rabdare. Iata care este reteta:
Ingrediente
► aprox. 1 kg de peste (pastrav, merluciu, dupa preferinte)
► morcovi (8 bucati de dimensiuni medii)
► ceapa ( 1 bucata mare)
► rosii (3 rosii potrivite)
► ardei capia (2 bucati)
►usturoi (cativa catei)
Mod de preparare
Se curata pestele, se spala bine. Se presara pe el sare. Apoi, se taie legumele.
Intr-o tava (unsa in prealabil cu putin ulei) se pun morcovii taiati rondele. Apoi se adauga ceapa, rosiile si ardeii taiati, astfel incat sa se pregateasca un "patut" pentru peste. Se pun si pestii in tava, se adauga un pahar cu apa si cativa catei de usturoi.
Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 45 de minute. La jumatatea timpului se intorc pestii, astfel incat sa se pregateasca complet. Se picura putin ulei pe fiecare peste, pentru a prinde o crusta frumos rumenita.
Se serveste cu felii de lamaie si cu patrunjel taiat marunt.
Pofta buna!
Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
retete culinare, peste la cuptor cu legume, retete peste, gastronomie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?