Ardei umpluti

Reteta de ardei umpluti este una ce poate parea migaloasa, insa este foarte usor de realizat, iar rezultatul este unul delicios.

Iata de ce aveti nevoie si ce trebuie sa faceti:

 

 

Ingrediente:

► 400 gr. carne tocata (orice, dupa cum preferati)                               

► 200 gr orez fiert

► 150 gr smantana                                                                                       

► 150 gr sos de rosii

► 200 gr morcovi                                                                                           

► 200 gr ceapa

► 8-10 ardei potriviti ca dimensiune                                                         

► sare             ► piper             ► ulei

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoare mici. Jumatate din cantitatea de ceapa si cea de morcovi se caleste in ulei vegetal. Carnea tocata si orezul fiert in prealabil se amesteca intr-un vas separat, apoi, peste acestea se adauga ceapa si morcovul calite, piperul, sarea si se amesteca foarte bine.

Ingrediente_-_Ceapa_tocata.jpgIngrediente_-_Morcov_ras.jpgCeapa_si_morcov_la_calit.jpg

Ardeii se curata foarte bine de seminte, apoi se umplu cu compozitia pregatita.

Intr-o cratita se aseaza ardeii umpluti, se adauga apa, astfel incat aceasta sa ajunga pana la trei sferturi din inaltimea ardeilor. Se pune la fiert, la foc mic, aprox. 40 de minute.

Carne_tocata_si_orez.jpgArdeii_se_umplu_cu_compozitie.jpgArdei_umpluti_la_fiert.jpg

Sosul pentru servirea ardeilorsos_de_smantana.jpg

Intr-un vas se amesteca smantana si sucul de rosii, peste care se adauga cantitatea de ceapa si morcovi ramase.

Se servesc calzi, cu sosul de smantana preparat.

Pofta buna!

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
3523 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Joi, 27 Mai 2010

Etichete pentru acest articol:

retete culinare, ardei umpluti, gastronomie


S-ar putea sa va intereseze si:

Multi dintre noi se gandesc ca daca de Craciun au mancat porc si mancaruri grase, in [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 30 min Numar de portii: 4 portii [..]
citeste si comenteaza
Retete traditionale romanesti. Dupa binemeritata pauza de la preparatele din carne de [..]
citeste si comenteaza
Va plac pastele? Iata o reteta rapida de paste cu parmezan, satioase si gustoase. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ascult deseori muzica instrumentala, dar naiul domnului Gheorghe Zamfir parca este fermecat. Ce [..]
citeste si comenteaza
Retete traditionale. Reteta cozonac gustos. Reteta in imagini. [..]
citeste si comenteaza
O melodie din repertoriul deosebit al lui Alexander Rybak, castigatorul finalei Eurovision 2009. [..]
citeste si comenteaza
Corsetul a luat nastere acum 3000 de ani, atunci cand femeile din Creta purtau un vesmant care [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate