Retete culinare banatene. Burek cu branza
Numar portii: 6
Profil: Retete culinare banatene
Ingrediente:
► 1 pachet foi de placinta
► 150g margarina Unirea
► 1 iaurt 250g
► 2 oua
► ulei de masline - 50 ml
► 5 cartofi mari
► 300g branza de oaie / vaca
► 2 legaturi ceapa verde
► 3 catei de usturoi
► mirodenii – sare, piper, busuioc
Mod de preparare :
Cartofii se fierb si se fac piure. Ceapa si usturoiu se calesc, se adauga peste cartofi si se amesteca cu branza si mirodeniile.
Intr-o tava tapetata cu margarina se pun 8 foi de placinta asfel incat marginile sa atarne peste tava. Se face o compozitie din oua, iaurt, ulei de masline cu care se ung foile si se pune un sfert din compozitie. Se adauga alte 2 foi (care se ung) si inca un sfert din compozitie si tot asa, pana se termina compozitia, dupa care marginile se pun peste ultimele foi si se acopera cu compozitia din ou.
Se lasa la foc potrivit timp de 45 minute, la al doilea palier al aragazului.
Pofta buna!
O reteta culinara magica de: Ane Ionita
Postat de: FemeiaStie Duminică, 28 Noiembrie 2010
retete culinare rapide, retete banatene, burek cu branza
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cupluri de vedete care au ales sa doarma in paturi sau chiar dormitoare separate
- Cea mai simpla reteta de ciorba de perisoare. Vlad Ciuburciu: "Oferim intotdeauna clientilor experiente unice"
- Perspective
- Talismane din argint – ce simbolizeaza acestea?
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un cojoc de blana pentru prima data?