Retete culinare banatene. Burek cu branza
Numar portii: 6
Profil: Retete culinare banatene
Ingrediente:
► 1 pachet foi de placinta
► 150g margarina Unirea
► 1 iaurt 250g
► 2 oua
► ulei de masline - 50 ml
► 5 cartofi mari
► 300g branza de oaie / vaca
► 2 legaturi ceapa verde
► 3 catei de usturoi
► mirodenii – sare, piper, busuioc
Mod de preparare :
Cartofii se fierb si se fac piure. Ceapa si usturoiu se calesc, se adauga peste cartofi si se amesteca cu branza si mirodeniile.
Intr-o tava tapetata cu margarina se pun 8 foi de placinta asfel incat marginile sa atarne peste tava. Se face o compozitie din oua, iaurt, ulei de masline cu care se ung foile si se pune un sfert din compozitie. Se adauga alte 2 foi (care se ung) si inca un sfert din compozitie si tot asa, pana se termina compozitia, dupa care marginile se pun peste ultimele foi si se acopera cu compozitia din ou.
Se lasa la foc potrivit timp de 45 minute, la al doilea palier al aragazului.
Pofta buna!
O reteta culinara magica de: Ane Ionita
Postat de: FemeiaStie Duminică, 28 Noiembrie 2010
retete culinare rapide, retete banatene, burek cu branza
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum poti alege rochia potrivita pentru un eveniment de tip cocktail?
- Strategii eficiente pentru imbunatatirea performantei masculine
- Rutina ideala de ingrijire a pielii cu produsele cosmetice Farmec
- Cum sa recunosti si sa tratezi cele mai comune probleme de piele la animalele de companie
- Mituri frecvente despre rinoplastie si adevarul din spatele lor