Airsoft-ul – un joc al trupului si al sufletului
Jocul denumit airsoft a fost dezvoltat in Japonia la inceputul anului 1960, unde acesul la armele de foc devenise restrictiv. Astfel, oamenii au fost nevoiti sa isi caute o alternativa legala pentru a-si putea satisface pasiunea pentru arme si razboi si astfel au luat nastere primele replici ale jocului.
Obiectivele jocului
Airsoft-ul este un sport care presupune ca jucatorii, persone psihic stabile, care au atins varsta de 18 ani, au propriul armament pentru joc si echiparea necesara, simuleaza o lupta, un razboi sau alte scenarii militare, folosind tactici militare autentice si replici ale armelor de foc. Munitia pe care o vor folosi aceste replici este reprezentata prin bilele de plastic, calibrul 6mm si diferite greutati.
Diferente intre airsoft si paintball
Majoritatea oamenilor, neinitiati inca in tainele acestui sport, tind adesea sa il compare cu o actvitate asemenatoare, dar in acelasi timp foarte diferita, respectiv cu paintball-ul. Intre aceste doua sunt insa cateva diferente semnificative, cum ar fi faptul ca armele care sunt utilizate la paintball trag cu bile umplute cu vopsea, astfel incat sa lase urme pe cel lovit, faptul ca a fost eliminat fiind vizibil, in timp ce la airsoft bilele de plastic nu lasa niciun fel de semn asupra celui impuscat, lipsa semnelor vizibile impunand astfel onestitatea celui in cauza de a recunoaste si a iesi din joc. O alta diferenta este accea ca airsoft-ul se practica in locuri izolate, neamenajate, precum padurile, cladirile dezafectate. Jocurile de airsoft pot fi mult mai complexe, cu un numar mult mai mare de participanti, care adopta un anumit rol, stabilit in functie de strategia impusa de liderul din teren.
Armele acceptate in cadrul jocului
Ca si arme premise in cadrul jocului de airsoft sunt urmatoarele:
Armele de infanterie sunt acele arme din plastic sau aliaje usoare, care se afla in regim de libera vanzare si care sunt adaptate pentru tragerea cu bile de plastic, calibrul 6mm.
Mijloacele pirotehnice, care reprezinta imitatii de grenade sau mine, care au certificare si regim de libera vanzare.
Armele albe, care de asemenea sunt imitatii ale celor reale, realizate din plastic sau duraluminiu, dar care nu au suprafete ascutite sau muchii taioase.
Airsoft-ul este astfel un joc ce presupune multa miscare, organizare si nu in ultimul rand onestitatea fiecarui participant. In timpul derularii unui joc nu sunt admise niciun fel de divergente intre jucatori. Ca si scopuri ale acestui joc sunt: destinderea colectiva in cadrul naturii, neutralizarea emotiilor negative si a aspiratiilor agresive, ridicarea dispozitiei in baza discutiilor cu persoanele demne care participa la joc.
Postat de: Elena-Rachiteanu Luni, 12 Decembrie 2011
airsoft, sport, obiective, jucatori, bile, teambuilding, idei
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?