In lupta cu depresia
Depresia, ce are ca si sinonim starea de deprimare, poate aparea in viata noastra in urma unui cumul de cauze, indiferent de varsta sau sex. Statisticile spun ca o persoana din cinci va suferi in decursul vietii de depresie. Acest termen include o multitudine de afectiuni psihice.
Care sunt cauzele ce pot duce la depresie?
Cauzele ce pot duce la depresie pot fi atat de natura fizica, cat si psihica.
Cauzele de natura fizica:
-
Conditia fizica – lipsa exercitiilor fizice sau anumite probleme de sanatate mai grave si chiar tratamentul prescris de doctori pentru tratarea acestora poate fi una dintre cauzele depresiei;
-
O alimentatie nesanatoasa sau saracacioasa in vitamine de asemenea poate fi una dintre cauze, dar si tulburari precum bulimia sau anorexia;
-
Se presupune ca si consumarea regulata a bauturilor energizante poate declansa starea de depresie, deoarece ele pot distruge reactiile chimice ale creierului.
Cauzele de natura psihica:
-
Personalitatea pesimista poate duce usor la o stare depresiva, prin lipsa de incredere a persoanei atat in sine, cat si in cei din jur;
-
Factorii de stres au de asemenea un mare aport in declansarea depresiei, cum ar fi problemele financiare, o dezamagire in ceea ce priveste viata personala sau pierderea unei persone apropiate.
Care sunt simptomele depresiei?
Depresia poate avea o multitudine de simptome, cele mai importante fiind starile permanente de tristete, neincredere in sine, dificultati in concentrare, lipsa oricarui interes in orice activitate, chiar si in ceea ce priveste lucrurile sau persoanele ce alta data provocau stari de bine. Urmeaza apoi simptome precum pierderea poftei de mancare, a somnului, a apetitului sexual, aparitia problemelor cu alcoolul sau tigarile.
Cum poate fi tratata
Doctorii recomanda in primul rand in tratatrea depresiei un tratament medicamentos; este intr-adevar o solutie buna, dar ar fi si mai recomandat ca substantele active din medicamente sa fie obtinute si din alimente, precum pestele care poate creste, ca si medicamentele antidepresive, nivelul de serotonina din organism. Se recomanda evitarea cofeinei, deoarece aceasta scade nivelul serotininei.
Alte metode de tratare a depresiei pot fi: miscarea si respectiv mult sport, astfel fiind eliberati endorfinele, hormonii asociati cu fericirea; expunerea la soare, dar evident nu in exces, poate avea efecte pozitive, deoarece creste nivelul vitaminei D in organism. Si nu in ultimul rand, un rol foarte important il are comunicarea. Este foarte important sa nu ne inchidem in noi, deoarece asta nu duce decat la o agravare a deprimarii si intr-un final la ganduri sinucigase.
Este clar ca depresia poate fi de mai multe tipuri, de la o forma majora, care poate duce cel mai probabil la declinul functional si creste riscul mortalitatii, la diverse alte forme mai mult sau mai putin grave. Important este sa descoperim in primul rand cauzele care au condus la aceasta afectiune psihica, apoi sa gasim cu adevarat cel mai bun tratament ce poate duce la eliminarea lor, cele mai potrivite persoane care sa ne fie alaturi si sa ne ajute si mai ales vointa proprie sa depasim aceasta situatie.
Postat de: Elena-Rachiteanu Vineri, 24 Februarie 2012
depresie, simptome, tristete, afectiune psihica, deprimare
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?