Accederea catre divin

Caracteristicile prezentului

Traim intr-un secol dominat de superficialitatea lumii materiale, indreptat catre o inalta tehnologizare, cat si catre satisfacerea continua si egoista a nevoilor si simturilor de natura fizica.Viata noastra se desfasoara zilnic conform unui tipar care nu iese din acest cerc de activitati cotidiene: munca-acasa-iesit in oras-acasa. Nu multi sunt cei care incearca sa-si diversifice viata prin realizarea sau participarea la cu totul alte evenimente, fie ca sunt de natura culturala, politica etc. Societatea romaneasca, avand o economie in curs de dezvoltare, se incadreaza foarte bine in acest ritm de viata, dar prin contrast exceleaza in simplitatea oamenilor de a fi, de a gandi, de a fi in comuniune cu Dumnezeu; ma refer mai ales la oamenii din mediul rural, care ne dau noua celorlalti o lectie in a trai.

Uitam cu desafarsire ca Dumnezeu este printre noi toti si ne vegheaza in fiecare secunda a vietii noastre, uitam sa ii multumim pentru fiecare zi pe care ne-o da si pentru multele « minuni » pe care - orbi fiind - nu le constientizam.Carti sfinte

Este destul de greu, daca nu exista vointa, sa ne apropriem si de cele sfinte, de cele necesare hranirii spiritului nostru in contextul actual; nu este usor in a mentine un echilibru intre munca, familie si o viata religioasa.

 

Sinele interior

Evolutia spirituala a fiecaruia dintre noi incepe prin intermediul introspectiei, odata cu intrebarile: Ce imi doresc de la viata?, Cine vreau sa devin ?. Raspunsurile la aceste intrebari tin cont de particularitatile fiecaruia dar, mai presus de toate, nu putem ignora faptul ca si cunoasterea raspunsurilor la multe din intrebarile noastre este dependenta de cunoasterea lui Dumnezeu. In acest context este nevoie de a ne aminti ceea ce insusi Iisus Hristos a zis :  Eu sunt Calea Adevarul si Viata.

Mi-am pus de multe ori intrebarea: De ce tocmai eu ma aflu pe acest pamant?Am inteles faptul ca nimeni dintre noi nu este in masura sa decida cine sa traiesca si cine nu, indiferent de contex si situatie. Viata este un dar izvorat din nemarginita iubire a Sa pentru noi, oamenii. Dumnezeu ne da tuturor sansa de a lua parte la nemurire, de a avea acces la  Gradina Edenului, dar restul depinde de noi toti, de modul cum dovedim acest lucru. Inainte de a ne darui  viata, inainte de a fi inasasi conceputi in uterul mamei, El ne cunoaste viata dinainte, ne stie gandurile, faptele - tot ceea ce noi suntem. Mintea omeneasca fiind limitata in cunoastere nu poate sa inteleaga cu desavarsire logica divina. Daca privim in istorie, vedem cum marile genii ale omenirii, precum Albert Enstein, Ludwig van Beethoven, Mozart s.m.d,au fost atinse de suflul divin pentru a ajunge la conceperea unor cunostiinte atat de marete pentru noi, ceilalti.

 

Sfatul meu

Ceea ce tainuie pentru totdeauna este nu ceea ce facem pentru noi, ci ceea ce facem pentru ceilalti de langa noi, asa cum marele fizician afirma acum mai mult de un secol : Idealurile care mi-au luminat calea si din cand in cand mi-au dat curaj reinoit de a intampina viata cu voiosie au fost Bunatatea, Frumusetea si Adevarul. Banalele subiecte ale eforturilor umane, posesiilor, succesului exterior, luxului mi s-au parut intotdeauna demne de dispret

Asadar, sa incearcam fiecare, dupa putinta, nu să devenim, neaparat, o persoana  de succes, dar mai ales, sa tindem spre a deveni un om de valoare.

                                                                                                   

 

Diana Ana Bejan

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
2559 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Miercuri, 24 Februarie 2010

Etichete pentru acest articol:

divin, Dumnezeu, ganduri, frumusete si adevar, bunatate, echilibruS-ar putea sa va intereseze si:

Uneori ne surprindem a fi tristi când de fapt circumstantele in care ne aflam sunt cat [..]
citeste si comenteaza
Biserica. Pentru unii de necontestat, pentru altii, o metoda de educare care sa te bage [..]
citeste si comenteaza
Asa cum am promis mai demult, revin acum cu un articol despre maternitate si caile (sic) [..]
citeste si comenteaza
Crezi in faptul ca fiecare boala trupeasca isi radacina intr-o suferinta sufleteasca? [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cum este criza si cum un salariu mediu pe economie aproape ca nu acopera chiriile, un al doilea job [..]
citeste si comenteaza
Folosim adesea termenul cand ne referim la o persoana “stresanta” sau atunci cand ne desfasuram [..]
citeste si comenteaza
Ingrediente: carne de pui, morcov, telina, ceapa, pastarnac, orez, smantana, tarhon. Eu va [..]
citeste si comenteaza
Iata un cum se realizeaza un machiaj elegant si foarte sexy, in stilul Audrey Hepburn. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate