Craciunul, sarbatoarea cea mai indragita din an
Craciunul reprezinta una dintre cele mai inaltatoare sarbatori ale crestinilor si, cu siguranta, cea mai plina de frumusete, bucurie si cadouri.
Craciunul sau Nasterea Domnului este o sarbatoare crestina ce se petrece in fiecare an pe data de 25 decembrie (conform calendarului gregorian) sau pe 6 ianuarie (dupa cum arata calendar iulian).
Desi in ultimii ani, influentele occidentale au facut din Craciun o sarbatoare mai mult laica, fiind de fapt un scop comercial important, as dori sa readuc aici spiritual Craciunului de altadata, felul in care stramosii, bunicii si parintii nostri se bucurau de aceasta sarbatoare.
Cartile sfinte ne arata ca Fecioara Maria, cand trebuia sa nasca pe Iisus, umbla, insotita de Iosif, din casa in casa in cautarea unui adapost. Si pentru ca cele scrise de bunul Dumnezeu trebuiau sa se implineasca, Sfanta Fecioara naste in ieslea vitelor. Se spune ca in Noaptea Sfanta a Nasterii lui Iisus s-au deschis cerurile, ieslea a fost luminata de o raza, iar Duhul Sfant cobora deasupra Fiului lui Dumnezeu.
Sarbatoarea Craciunului este insotita de glasul lin al copiilor care colinda din casa in casa si merg cu Steaua, vestind nasterea Mantuitorului. La sate, acesti frumosi copii sunt inca rasplatiti ca altdata, cu nuci, colaci, mere, placinte si cozonaci. Ce frumoase sunt aceste zile la tara, unde ulitele satului poarta mireasma bunatatilor proaspat scoase din cuptor.
De asemenea, sa nu uitam ca dupa 40 de zile de post, crestinii – intorsi de slujba de seara – se pot infrupta din traditionalele preparate gustoase: carnati, chisca, toba, piftie, caltabos si sarmale, precum si nelipsitul cozonac. Si, desigur, de pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca nici vinul rosu, apreciat de toata lumea!
Cu siguranta, Craciunul este o sarbatoare a impacarii, a linistii sufletesti si a bucuriei. Consider-o ca atare si traieste-o cu toata fiinta ta!
Craciun linistit, alaturi de cei dragi!
Postat de: FemeiaStie Vineri, 15 Martie 2013
craciun, sarbatori, nasterea Domnului, crestini, ortodocsi, traditii crestine
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?