Metode de contraceptie
Metodele contraceptive au ca rol impiedicarea fuziunii dintre spermatozoid si ovul. Ele pot sa produca modificari ale invelisului uterin, modificari ce impiedica fixarea unei sarcini. Drept urmare ele impiedica aparitia si dezvoltarea unei sarcini.
Metode contraceptive sunt de mai multe feluri:
Metode contraceptive hormonale:
- Pilulele contraceptive
- Contraceptivele injectabile
- Contraceptia de urgenta
- Plasturele hormonal
- Inelul vaginal
- Steriletul
Metode contraceptive chimice:
- Spermicidul
- Buretele contraceptiv
- Diafragma
- Prezervativul
Metode contraceptive naturale:
- Metoda calendarului
- Metoda coitus interuptus
Metode contraceptive chirurgicale:
- Legarea trompelor
- Vasectomia
Contraceptia prin folosirea metodelor hormonale are rezultate foarte bune, previne sarcina prin stoparea productiei lunare de ovule (celule sexuale feminine) si poate sa atenueze manifestarile care apar in timpul menstruatiei. Ea nu protejeaza insa de transmirea unor boli sexuale.
Metodele chimice consta in inserarea in vagin, inainte de actul sexual, a unor substante
chimice sub forma de spuma, de gel, de crema sau supozitoare vaginale. Aceste produse formeaza un invelis care distruge spermatozoizii. Aceste substante sunt introduse cu ajutorul unui aplicator.
Contraceptia naturala este eficient doar in procent foarte mic. Nu este recomandata in cazul in care se doreste o contraceptie sigura. Planningul familial sau metoda calendarului, cum mai este numita, necesita cunoasterea amanuntita a zilelor fertile de pe parcursul ciclului menstrual.
Metodele chirurgicale sunt permanente. Aceasta contraceptie se realizeaza prin interventie chirurgicala supra organului genital. Ele se aplica atat la femei cat si la barbat si confera o protectie permanenta impotriva unei sarcini. Aceste metode contraceptive se realizeaza doar in cazul in care persoana in cauza este sigura ca nu mai vrea copii niciodata.
Dupa spusele medicilor este important ca alegerea contraceptivului sa se faca impreuna cu medicul ginecolog si numai dupa realizarea unor analize. Acestea pot fi analize de sange si analize ginecologice. Este gresit ca metoda contraceptive sa fie aleasa la sfatul unor prietene sau colege. Dna Dr. Roxana Constantin, medic specialist obstetrica-ginecologie declara: "Foarte des intalnesc paciente care vin pentru prima data la mine si vor ca din acel moment sa stabilim metoda de contraceptie. Ele nu inteleg cat de importante sunt analizele de sange, particularitatile organismului si reactiile pe care acesta le poate avea la metoda de contraceptie aleasa".
Postat de: Mirela-Dinu Joi, 14 Octombrie 2010
metode contraceptive, prezervative, pilule, sterile, sarcina, protectie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?