Iata ce organe sunt afectate in functie de activitatile tale de zi cu zi
Corpul ne vorbeste intotdeauna despre ceea ce simtim si ce ar trebui sa rezolvam in casa emotiilor noastre, iar noi am face bine sa il ascultam. Totusi, nu o facem.
Organele noastre gandesc si sufera din cauza stresului pe care noi reusim sa il acumulam si la care le supunem fara drept de obiectie.
Preocuparea permanenta, grijile legate de nimicuri de zi cu zi (daca nu aung la timp, aoleu, nu am sters praful si vine X in vizita, vai, nu am dat cu aspiratorul de trei zile), stresul financiar (de ce n-am bani, cum sa fac mai multi bani, de ce X are mai multi, vreau sa agonisesc, vreau averi), hipersenisiblitatea, teama de conflct, gelozia – iti vor afecta bila. Poti rezolva problema luand lucrurile cu mai mult calm si oferindu-ti timp dublu pentru a pune planurile la punct decat sa le faci pe graba. Toate rezolvarile se afla in tine.
Sensibilitatea exagerata, neputinta de a renunta la a cauta raspunsuri pentru toate nedreptatile care ti s-au intamplat, regretul, traiul in trecut, competitivitatea, lipsa respectului de sine, plansul care depaseste descarcarea, tradarea, teama deabandon si de singuratate, mania – afecteaza ficatul. Tu vei considera ca ai mancat necorespunzator sau te-ai obosit peste masura.
Realitatea este ca somatizarea este un act cat se poate de firesc, care se intampla tuturor, doar ca alegem sa interpretam totul altfel. Aceasta somatizare reprezinta, foarte pe scurt, transpunerea emotiilor in bolile fizice. De aceea trebuie sa fim atenti la ce simtim pentru ca in egala masura, emotiile pozitive si cele negative au ecou in afectiunile fizice care ne alearga pe la medici.
O emotie tulburatoare traita indelung – suparare, invinovatire, nemultumire, nedreptatire - va conduce fara dar si poate catre o afectiune a ficatului, a pancreasului sau a tiroidei.
La fel, un soc emotional puternic – pe care nu il putem controla - poate declansa cele mai de temut boli cu care se confrunta omenirea.
Organele noastre gandesc si sufera din cauza stresului pe care noi reusim sa il acumulam si la care le supunem fara drept de obiectie.
Este important sa intelegi ca te afli intotdeauna acolo unde trebuie, unde este bine pentru tine, unde este locul potrivit. Esti acolo unde trebuie sa fii. Acceptand aceasta vei fi fericita si vei inceta sa te mai invinovatesti pentru ce se intampla. In mod cert, in situatia data poti face mici schimbari catre bine, asta nu trebuie sa incetezi niciodata sa faci, dar invata sa le faci in situatia data si sa te bucuri de ceea ce traiesti.
Viata este oricum scurta si tu nu faci decat sa te plangi si sa regreti pierzand si mai mult timp in care ar trebui sa profiti de orice ocazie se iveste. Schimbarea este esentiala. Se spune ca o data pe luna trebuie sa facem o schimbare minor, iar o data la 3 ani o schimbare esentiala. Poate acum este momentul sa accept ice traiesti sis a imbunatatesti, sau sa faci schimbarea la cae ai visat, indifferent de varsta si alte conditii.
Disperarea ne impinge catre cele mai obscure solutii si actiuni. Intotdeauna actioneaza cu mintea limpede, niciodata din impuls. Rareori actiunea savarsita din impuls este si extraordinara! In schimb, sa iti asculti intuitia este intotdeauna pasul intai catre decizia corecta!
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 09 Noiembrie 2017
despre sanatate, sanatatea organismului
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?