Afla cum te influenteaza culorile pe care le porti

Colorterapia - tu ce stii despre ea?

Cartile de autoeducare de pe rafturile librariilor aduc tot mai multe lucruri interesante, nestiute pana acum si ma ales, in proportie de 98% testate. Te-ai gandit vreodata ca intregul tau mod de viata, problemele, grijile, cat de stresata sau de neodihnita esti ori agitata ar putea fi rezultatul culorilor pe care le porti? Daca te intrebi cum poti folosi colorterapia in favoarea ta, trebuie in primul rand sa descoperi ce culoare iti este benefica, in functie de personalitatea, fizicul sau afectiunile de care suferi (daca suferi).

Tu esti cea care va alege cum te folosesti de culoarea ta benefica: petrece cateva minute pe zi intr-un mediu ce are culoarea benefica tie, procura-ti poate un asternut de pat in acea culoare, o gastra cu flori, o fata de masa si asa mai departe. Sau pur si simplu fa-ti cateva minute zilnic pentru a privi un material ce are culoarea ta benefica. Tine minte, insa, ca ar fi bine sa folosesti doua culori: cea recomandata tie si complementara acesteia. In acest fel vei obtine rezultate mai bune.

Iata acum si culorile, semnificatiile lor, culorile complementare culorii tale si in ce fel trebuie sa le folosesti!

Rosu. O culoare recomandata persoanelor brunete si celor mai neincrezatoare in fortele proprii. Ea are scopul de a evidentia, de a da curaj si stralucire fizica. Altfel, rosul poate fi folosit de cei care sufera de afectiuni ale pielii sau ale ficatului. In plus, desi iti poate veni greu de crezut, rosul stimuleaza formarea hemoglobinei. Culoarea complementara este verdele. (in orice nuanta)

Galben. Daca te stii o persoana ce are nervii slabi, incepe sa porti galben si sa-l utilizezi in toate formele cu putinta. Un somn de dupa-amiaza intr-un asternut galben la fel, ti-ar prinde bine. Culoarea completentara: albastru.

Albastru. Cand spunem albastru spunem persoane sensibile, fragile, predispuse la infectii si lipsite de incredere in fortele proprii. Culoarea complementara este galbenul, iar in combinatie realizeaza tratamentul perfect contra problemeleor digestive si a depresiei!

Portocaliu. Portocaliul se recomanda persoanelor depresive, dar si ca foarte bun tratament in cazul autistilor, intrucat portocaliul este o culoare ce energizeaza si revitalizaeaza. Culoarea lui complementara este violetul.

Mov, violet, indigo. Culoarea celor spirituali, interesati de lucruri sacre, spirituale, mistice, atribuita inteleciunii, frumusetii, celor care isi doresc sa se evidentieze, dar si sa isi trateze anumite probleme ale sistemului nervos. Culoarea complementara: portocaliul.

Verde. Verdele este o culoare care ne duce cu gandul la primvara, la energizare, buna-dispozitie. De aceea se recomanda persoanelor nervoase, agitate, deprimate. A se purta vestimentar cat mai mult, dar a se ultiliza si in toate celelalte posibille forme. Complementar ii este rosul.

Nota obtinuta:
9.6 (5 voturi)
3584 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 24 Martie 2011

Etichete pentru acest articol:

culori, terapie, ce sa porti, terapie-prin-culori


S-ar putea sa va intereseze si:

Puse cap la cap, celulele din corpul uman ating distanta de la Pamant la Soare. [..]
citeste si comenteaza
Mirosul neplacut al gurii ese o problema suficient de des intalnita in jurul nostru cat [..]
citeste si comenteaza
Astenia de primavara ne loveste imediat ce pe cealalta parte soarele incepe sa ne [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca sanatatea, dar si frumusetea danturii tale este atat de importanta pentru tine, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Din gama gulerelor statement, crosetate, brodate, din piele sau fir auriu, gulerele statement sunt [..]
citeste si comenteaza
Toamna este anotimpul care emana melancolie, culoare, sensibilitate si romantism . Un moment in [..]
citeste si comenteaza
Frumusetea inseamna Sanatate, Sanatatea inseamna Fericire, iar Fericirea inseamna o viata mai lunga [..]
citeste si comenteaza
Da-mi ochii-ti plinsi, sa-i mai sarut odata, Si lasa-ma sa plec !... [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate