Astenia de primavara
Astenia de primavara ne loveste imediat ce pe cealalta parte soarele incepe sa ne incante. Desi multi nu o iau in seama, astenia de primavara este foarte important de tratat intrucat ea poate conduce la depresie.
Cum recunoastem astenia de primavara ?
Primele simptome sunt oboseala, stresul, imposibilitatea de relaxare, caderea in melancolie, apatia, abaterea de la activitati, toate acestea din cauza ca celulele incep sa oboseasca.
Astenia survine atunci cand schimbarea brusca de la un sezon la altul apare si afecteaza sistemul nervos central, determinand dureri de cap, disconfort, somnolenta, dar si irascibilitate.
Ce sa faci pentru a preveni sau trata astenia?
Incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume, branzeturi si lichide (sucuri naturale, ceaiuri). Plimba-te mult sau macar atat cat iti permite timpul, jumatate de ora zilnic, intrucat oxigenarea creierului, dar si punerea in miscare a corpului impiedica instaurarea asteniei.
De asemenea este binecunoscut faptul ca incepand cu luna februarie este important sa luam vitamine, pe perioada de 3 luni, pana in aprilie, lunar cate 10 zile. Vitaminele ajuta la o mai usoara adaptare a organismului la schimbare, dar si la sustinerea unei sanatati mentale corecte.
Axati-va pe consumarea cat mai multor mere si salate preparate din salata verde, ardei verde, catravete, ridichi si bucati de branza feta.
Daca intampinati aceste simptome la care se adauga treptat isomnia, incercati sa tratati dupa cum gasiti sfaturile de mai sus.
Daca insa starea dumneavoastra nu se amelioreaza, consultati medicul! Nu ignorati faptul ca aceste simptome adaugate insomniei si oboselii cronice va pot imbolnavi fizic, dar pot la fel de curand conduce la depresie.
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 17 Martie 2011
astenie de primavara, tratamente, salate, fructe, sfaturi, tratamente-naturiste
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid