Produsele light - capcane periculoase pentru sanatate
Orice dieta de slabit incepe cu inlaturarea alimentelor interzise si inlocuirea lor cu produsele light. Sucuri light, ciocolata, napolitane, prajituri cu indulcitori, lactate, maioneza, margarina si tot felul de produse fara zahar si fara grasimi. Consumatorului ii este sugerat ca poate manca oricat doreste. La prima vedere o dieta simpla care promite mult. Insa, in realitate, chiar asa stau lucrurile?
Ei bine, din pacate, nu. Produsele light sunt reprezentate de alimente usoare, ce au un continut redus de grasimi si fara zahar. Totodata, sunt bune la gust, frumos ambalate, astfel incat sa vanda mai bine, iar pe eticheta este tiparit mare numarul mic de calorii pe care il au, ceea ce le face si mai tentante. Pana aici toate bune si gustoase. Insa, daca veti citi cu atentie eticheta, veti observa ca aceste produse light contin o serie de aditivi alimentari cum ar fi: coloranti, potentiatori de gust, arome si indulcitori artificiali, amidon de porumb modificat sau agenti de ingrosare.
Care este, de fapt, problema produselor light?
Produsele light sunt foarte indepartate de varianta naturala de la care se pleaca, iar substantele chimice pe care le contin sunt absorbite prin digestie. Marele dezavantaj este faptul ca organismul uman nu are capacitatea de a le recunoaste si fie le elimina greu, fie nu le elimina deloc.
Indulcitorii artificiali din compozitia produselor light chiar daca nu au calorii, sunt contraindicati in curele de slabire, deoarece favorizeaza aparitia obezitatii. Gustul indulcitorilor pacaleste creierul, insa energia nu apare. Astfel, prin secretia unor hormoni, creierul modifica metabolismul in asa fel incat se retin cantitati mai mari din celelalte alimente consumate care contin calorii. In timp, se creaza un stres metabolic ce va duce la ingrasare si chiar la imbolnavire.
Avantajul grasimilor naturale
Grasimile naturale potolesc foamea. Produsele light, este vorba aici de cele fara grasimi naturale, creaza mult mai greu senzatia de saturatie, spre deosebire de alimentele ce au un continut natural de grasimi. Acizii grasi dau gust mancarii si cel mai important este ca potolesc apetitul. In momentul in care aceste grasimi lipsesc din alimentatie, pofta de mancare va persista, iar organismul va cere din ce in ce mai mult.
Postat de: Alexandra-Andreevici Joi, 29 Septembrie 2011
produse light, sucuri, fara zahar, fara grasimi, dieta, alimente, arome, indulcitori, alimentatie, apetit
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
comentarii:
- Mituri frecvente despre rinoplastie si adevarul din spatele lor
- Cum sa alegi cel mai bun parfum cu feromoni? 3 recomandari
- De ce sa alegi transferul privat pentru calatoriile catre aeroport?
- Cum sa incorporezi laptele si lactatele in rutina ta de fitness
- Cum ajuta Bonengem in ameliorarea durerilor musculare si articulare