Produsele light - capcane periculoase pentru sanatate

Orice dieta de slabit incepe cu inlaturarea alimentelor interzise si inlocuirea lor cu produsele light. Sucuri light, ciocolata, napolitane, prajituri cu indulcitori, lactate, maioneza, margarina si tot felul de produse fara zahar si fara grasimi. Consumatorului ii este sugerat ca poate manca oricat doreste. La prima vedere o dieta simpla care promite mult. Insa, in realitate, chiar asa stau lucrurile?

Ei bine, din pacate, nu. Produsele light sunt reprezentate de alimente usoare, ce au un continut redus de grasimi si fara zahar. Totodata, sunt bune la gust, frumos ambalate, astfel incat sa vanda mai bine, iar pe eticheta este tiparit mare numarul mic de calorii pe care il au, ceea ce le face si mai tentante. Pana aici toate bune si gustoase. Insa, daca veti citi cu atentie eticheta, veti observa ca aceste produse light contin o serie de aditivi alimentari cum ar fi: coloranti, potentiatori de gust, arome si indulcitori artificiali, amidon de porumb modificat sau agenti de ingrosare.

 

Care este, de fapt, problema produselor light?

Produsele light sunt foarte indepartate de varianta naturala de la care se pleaca, iar substantele chimice pe care le contin sunt absorbite prin digestie. Marele dezavantaj este faptul ca organismul uman nu are capacitatea de a le recunoaste si fie le elimina greu, fie nu le elimina deloc.

Indulcitorii artificiali din compozitia produselor light chiar daca nu au calorii, sunt contraindicati in curele de slabire, deoarece favorizeaza aparitia obezitatii. Gustul indulcitorilor pacaleste creierul, insa energia nu apare. Astfel, prin secretia unor hormoni, creierul modifica metabolismul in asa fel incat se retin cantitati mai mari din celelalte alimente consumate care contin calorii. In timp, se creaza un stres metabolic ce va duce la ingrasare si chiar la imbolnavire.

 

Avantajul grasimilor naturale

Grasimile naturale potolesc foamea. Produsele light, este vorba aici de cele fara grasimi naturale, creaza mult mai greu senzatia de saturatie, spre deosebire de alimentele ce au un continut natural de grasimi. Acizii grasi dau gust mancarii si cel mai important este ca potolesc apetitul. In momentul in care aceste grasimi lipsesc din alimentatie, pofta de mancare va persista, iar organismul va cere din ce in ce mai mult.

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
2973 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Andreevici Joi, 29 Septembrie 2011

Etichete pentru acest articol:

produse light, sucuri, fara zahar, fara grasimi, dieta, alimente, arome, indulcitori, alimentatie, apetit


S-ar putea sa va intereseze si:

Durerea abdominala apare deseori la copii si este, cel mai adesea, un simptom pentru [..]
citeste si comenteaza
Semnele unei alergii variaza de la caz la caz in functie de manifestare si intensitate. [..]
citeste si comenteaza
Canicula poate crea neplaceri pentru multi dintre noi. [..]
citeste si comenteaza
Trigliceridele sunt grasimi sintetizate de ficat care sunt, mai apoi, depozitate in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Vine toamna...bine-mi pare?! Garderoba e in schimbare! Vara oficial s-a incheiat. Desi, poate, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate