Budinca cu branza
Un desert delicios si usor de preparat, ideal atat pentru a completa masa de pranz, cat si pentru a fi servit ca o gustare la masa de seara: budinca cu paste si branza.
Ingrediente:
► 1 pachet de paste fainoase (melcisori sau spaghete)
► 500 g de branza dulce sau sarata
► 3 oua
► esenta de rom
► 2 zahar vanilinat
► 6 linguri de zahar
► 50 g de stafide (optional)
Mod de preparare:
In apa in care se fierb pastele se adauga un varf de cutiti de sare ca sa nu se lipeasca, apoi se scurg bine fara a se mai clati. Intre timp, se amesteca branza de vaci sau branza sarata (rasa) cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de rom si stafidele. Separat se bat doua oua si se incorporeaza in compozitie. Pastele scurse de apa se rastoarna peste compozitia obtinuta si se amesteca.
Intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu unt sau ulei, se aseaza toata compozitia si se niveleaza. Peste ea se toarna un ou batut si se introduce in cuptorul incins unde va ramane pana cand se rumeneste (15-20 de minute).

Se poate servi atat calda cat si rece. Iar pentru un plus de savoare se poate folosi si un dressing de dulceata de cirese.
Pofta buna!
Postat de: Alexandra-Andreevici Vineri, 15 Octombrie 2010
budinca cu branza, paste, desert, retete-culinare, retete-rapide, reteta-budinca-cu-branza, retete-dulciuri, retete-desert
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Ghid complet de bijuterii pentru femei: alege piesele potrivite pentru stilul tau personal
- Lentile de contact si protectia ochilor: de ce ochelarii de soare polarizati sunt esentiali pentru sanatatea vederii
- Cum recunosti primele semne ale inceputului de menopauza: simptomele care te pot surprinde
- Cum sa alegi rochia office perfecta pentru evenimentele de afaceri? 9 sfaturi utile
- Materiale si texturi pentru amenajari in stil industrial: ce sa alegi pentru un design autentic
