Intoleranta la lactoza? Ce cunosti despre ea?

Stiu ca iti vin in minte toate preparatele pe baza de lactate, dar trebuie sa spui stop! Intoleranta la lactoza exista la foarte multi dintre noi, dar nu toti stim ca exista. De cate ori nu ai evitat sa mergi la doctor din cauza programului incarcat, sau ai amanat programarea pana cand nu ai mai ajuns deloc. Sanatatea trebuie sa fie mereu pe primul loc. Daca anumite afectiuni nu sunt tratate la timp se pot agrava si genereaza adevarate probleme in organismul tau. Tu ce alegi?

Ce reprezinta intoleranta la lactoza?

Atunci cand organismul tau reactioneaza negativ la zaharul existent in lapte, se produce aceasta intoleranta. In acel moment, respinge orice produs lactat, mai mult decat atat, in stomac se formeaza un disconfort greu de tolerat.

 

Din ce cauza se produce intoleranta la lactoza?

In organismul nostru exista o enzima care poarta numele de lactaza. Din cauza ca nu exista suficienta lactaza, se produce intoleranta la lactoza fiind declansata automat. Aceasta afectiune este mai frecventa in cazul copiilor atunci cand sunt mici decat in cazul adultilor. In momentul in care exista afectiuni digestive necunoscute si netratate, acestea agraveaza situatia.

 

Simptomele care indica o afectiune

In mometul In care mananci lactate sau mancaruri ce contin lactoza, de exemplu: lapte cu taitei, macaroane cu branza si smantana sau gris cu lapte, dupa aproximativ o jumatate de ora sau mai mult, apar simtomele. Cele mai frecvente sunt: crampele, greata si balonarea. Este adevarat ca aceste simtome pot aparea si din alte cauze, motiv pentru care nu multe persoane dau atentie acestora. Te gandesti ca poate ai mancat prea repede sau ai stat in picioare in timp ce ai mancat, iar alimentele nu au fost digerate cum trebuie.

 

Cum se trateaza aceasta intoleranta?

Aceasta intoleranta la lactoza depinde in totalitate de regimul sau dieta pe care o urmezi. Daca te afli printre persoanele care au aceasta afectiune, trebuie să te simti o persoana norocoase deoarece nu este greu de tratat si nu este nici o afectiune grava. Cea mai buna metoda este aceea de a consulta medicul de familie deoarece este singura persoana care iti poate da o reteta cu anumite pastile care pot contine enzima lactaza si ajuta la digerarea alimentelor ce contin lactoza fara sa apara simptomele in mod deranjant.

 

Ce ai voie să mananci?

Poti sa mananci orice nu este un produs lactat! In cazul in care nu ai o alta intoleranta, de exemplu:  gastrita sau ulcer. Persoanele cu afectiuni ale stomacului au un regim foarte strict care trebuie urmat.

 

Capul sus!

Chiar daca pe moment gandesti ca orice produs lactat este bogat in calciu care ajuta organismult tau, mai exact ajuta la cresterea oaselor tu nu ai voie sa il mananci,  exista alte metode prin care organismul isi poate asimila vitaminele necesare. Nu te poti bucura de un pahar de lapte dimineata in curtea casei,  dar poti avea grija de organismul tau.

Un articol de:  Andreea Cosma

Nota obtinuta:
9.9 (11 voturi)
2754 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 27 Iulie 2013

Etichete pentru acest articol:

lactoza, lactate, intoleranta la lactoza


S-ar putea sa va intereseze si:

Dupa atatia ani de zile si dupa foarte multe controverse, isteria cu valoarea maxima a [..]
citeste si comenteaza
Faptul ca dieta asiatica este considerata ca fiind cea sanogena - dintre toate celelalte [..]
citeste si comenteaza
La ora actuala, in contextul cererii tot mai mare de alimente la nivel mondial, [..]
citeste si comenteaza
Biscuitii fac parte din categoria dulciurilor preferate de copii inca de la cele mai mici [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Manevra Heimlich - iata o masura de prim ajutor care ar trebui invatata si in tara noastra inca de [..]
citeste si comenteaza
Te trezesti cu miros imbietor de cafea facuta la ibric, cu soarele in fata -batand atat de [..]
citeste si comenteaza
De fiecare data cand ne uitam la adolescentii din ziua de azi simtim un oarecare disconfort, o [..]
citeste si comenteaza
Ce scriem pe verighete? Aceasta este o intrebare care imi sta in minte din momentul in care am [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate