Argila - calitati terapeutice
Inca din antichitate, argila a fost folosita datorita puterilor sale curative si vindecatoare. Argila reprezinta un namol cu o compozitie bogata in minerale, vitamine si acizi organici ce ajuta in ameliorarea sau chiar vindecarea unor anumite afectiuni ale corpului. Acest tip de namol, numit argila, vindeca atat afectiunile interioare, cat si pe cele exterioare.
Argila este des folosita in dermatologie. Ea s-a dovedit a fi un adevarat ajutor in tratarea si vindecarea unor afectiuni cum ar fi: eczeme, psoriazis, arsuri si cea mai des intalnita problema, acneea. In cazul acneei, tratamentul este unul banal, acesta presupunand utilizarea unei masti compusa din argila+apa. Masca de argila folosita impotriva acneei face minuni, in decursul a 7 zile reusind sa amelioreze si sa vindece ranile provicate de acnee.
In cazul afectiunilor interne, argila este buna in vindecarea unor boli cum ar fi:
► boli reumatismale cum ar fi afectiuni ortopedice, dureri articulare sau musculare; in cazul acestor afectiuni, tratamentul se face in centre specializate pe argiloterapie.
► afectiuni ginecologice minore cum ar fi anexitele si metroanexitele, boli ce se trateaza prin aplicarea unor tampoane vaginale cu namol si impachetari. Femeile insarcinate, persoanele ce sufera de diabet sau de afectiuni cardiovasculare trebuie sa evite un astfel de tratament.
► boli stomacale: combate hiperaciditatea gastrica, inlesneste digestia
Alte calitati terapeutice ale argilei:
► o putere mare de absorbtie a toxinelor.
► regleaza metabolismul.
► ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.
► alunga stresul si are un efect tonic asupra organismului si a intregului sistem nervos.
In cosmetica, argila este des folosita, deoarece reprezinta unul din principalii agenti ce le ajuta pe femei sa isi mentina fermitatea si sanatatea pielii. Argila are proprietati ce ajuta la eliminarea toxinelor, stimularea regenerarii celulare si curatarea in profunzime a pielii. Namolul ajuta in tratarea unor afectiuni cum ar fi ridurile, ten sebumeic, celulita. In cazul tratarii celulitei, argila are efect de oxigenare a tesuturilor, stimularea circulatiei sangelui si tonifierea epidermei.
Cele mai des intalnite forme de tratare a celulitei le reprezinta: cataplasmele care costau in aplicarea directa a namolului pe zonele afectate, sau folosirea argilei sub forma lichida.
Apa de argila se prepara cu cateva ore inainte de a fi folosita astfel la o cana de 200ml apa se adauga o lingura de argila. Tratamentul cu apa de argila se efectueze timp de minim 3 saptamani consecutive.
Postat de: Alexandra-Ilias Luni, 23 August 2010
argila, sanatate, tratamente
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa