Cum sa alegi fotograful la nunta
Cele mai multe cupluri, atunci cand isi pregatesc nunta, sunt prinse in detalii precum decorul, tortul, restaurantul etc, incat uita de importanta pe care o are fotograful de nunta. Retineti totusi aspectul urmator: tortul si decorul dureaza o singura zi, insa fotografiile facute in ziua nuntii, dureaza o viata intreaga.
Pentru a afla care sunt pasii cei mai importanti de parcurs in alegerea fotografului ideal pentru nunta ta, am stat de vorba cu un fotojurnalist de nunta , I. Gabriel, care ne-a oferit urmatoarele informatii:
► Cauta, intereseaza-te pe diverse site-uri, observa stilul de fotografiere si alege-l pe cel potrivit tie. Un fotograf bun trebuie sa fie in stare sa surprinda stari, emotii si sentimente in fotografiile sale. In ultimii ani s-a renuntat la clasica fotografie de studio adoptandu-se un stil orientat catre fotografia de moda, creand astfel o imagine ireala, ideala a participantilor la eveniment. Pozele de nunta din ziua de astazi ii are in vizor pe miri, instantaneele fiind in mod clar acele poze care scot cel mai bine sentimentele in evidenta.
► Experienta este importanta, nu doar pentru calitatea pozelor, astfel poti sa iti dai seama daca acel fotograf se poate adapta la situatii diferite, daca are imaginatie. Vazandu-i portofoliul, ii poti observa modul de a lucra si iti poti da seama sigur daca acel fotograf este ceea ce cauti. Un fotograf bun va incerca mai intai sa cunoasca mirii astfel sa poata reusi sa scoata calitatile acestora in evidenta. Implicarea fotografului in eveniment trebuie sa se faca cat mai putin vizibila, el fiind acea parte exterioara care vede in interior. Dacă sunteţi pe un buget foarte restrans, de exemplu, angajarea unui fotograf mai puţin experimentat ar trebui sa te coste considerabil mai putin fata de unul foarte experimentat, astfel incat acesta poate fi intr-adevar cea mai buna optiune dvs.
► Rezerva fotograful cu cel putin jumatate de an inainte de nunta ta.
► Semneaza un contract. Acel contract ar trebui facut in dublu exemplar. Este foarte util in cazul in care apar nereguli, de asemenea fotograful trebuie sa mentioneze daca banii de avans se returneaza in caz de anulare a nuntii. Nu uitati ca in contractul de rezervare a fotografului trebuie mentionat si pachetul pe care il primesti (cate poze, dimensiuni fotografii, etc), preturile. Tot in acel contract vor fi scrise data nuntii, orele de desfasurare si locatiile in care vor avea loc deplasarile din ziua respectiva.
► Banii conteaza. Selectati un fotograf care este in limita bugetului dumneavoastra si a caror calitate si stil de fotografie este in concordanta cu gusturile dumneavoastra. Plata se va face la inceput printr-un avans de X procente (stabilit de fotograf) din suma totala, iar restul banilor se vor da la sfarsitul nuntii.
► Fa-ti o lista cu „dorinte” si discuta-le cu fotograful. Mentioneaza cum vrei sa fie stilul fotografiilor (ii poti arata si exemple), care unghiuri te avantajeaza in poze; daca vrei poze „la minut” sau facute cu fiecare familie in parte, etc.
► Tine cont de durata. Unii fotografi iti pot da pozele dupa o saptamana, doua, la altii poate dura chiar si o luna, doua pana vei primi pozele. Acest lucru depinde de complexitatea si de numarul pozelor.
Odata ce v-ati facut temele, ati respectat acesti pasi si ati ales fotograful ideal, nu mai trebuie decat sa va pregatiti pentru momentul in care va trebui sa zambiti.
Pentru mai multe detalii, portofoliu si fotografii de nunta il puteti contacta pe fotojurnalistul I. Gabriel (tel: 0740.06.02.08)
Postat de: Alexandra-Ilias Luni, 01 Noiembrie 2010
nunta, miri, fotograf-de-nunti, pret fortograf nunta, recomandari alegere fotograf de nunta, poze nunta, fotograf profesionist, fotografii, fotograf nunti, evenimente, mireasa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul