Mancatul seara, crima si pedeapsa pentru organism
Una din cele mai mari greseli pe care o poti comite intr-o dieta este sa mananci excesiv seara. M-am convins personal de acest lucru si mi-am invatat lectia. Degeaba te abtii de la dulciuri si carbohidrati sau chiar te infometezi toata ziua, daca dupa ora 18.00 te impinge pacatul sa infuleci cat pentru doi.
Seara esti mai tentata sa mananci, pentru ca odata ce ajungi acasa dupa munca, te relaxezi si apare pofta de mancare. Iar daca dimineata ai sarit peste micul dejun, iar pranzul a fost nesemnificativ din cauza programului de la serviciu, atunci tot ce iti doresti la sfarsitul zilei este o portie de ceva bun.
Problema cu mancatul la ore tarzii este faptul ca metabolismul incetineste, iar in urmatoarele ore nu mai esti la fel de activa ca sa arzi caloriile ingerate. De aceea, sunt recomandate mesele usoare cu fructe si legume, eventual lactate, carne fiarta sau pregatita pe gratar. Important este sa nu mananci cu cel putin doua ore inainte de somn, de altfel te alegi cu o insomnie nepoftita. Motivul este clar, ii dai de furca organismului cu digeratul alimentelor.
Indiferent daca tii cura de slabit sau nu, este esential sa iei atat micul dejun cat si pranzul. Odata ce ti-ai asigurat aceste doua mese, saritul peste cina copioasa este floare la ureche. Stiu, cel mai greu este sa te obisnuiesti cu micul dejun, dar poti face un mic experiment. Daca eviti cina, a doua zi te trezesti cu o pofta sanatoasa de mancare.
Mancatul seara nu ingrasa, decat daca mananci prajeli, fast food, dulciuri si fainoase. Cert este ca nici nu te ajuta la slabit. Evalueaza-ti optiunile si nu uita ca sanatatea este mai presus de toate. Alimenteaza-ti organismul corect si la timp.
Mi-a atras atentia o gluma care circula pe retelele sociale “Fetelor, tineti minte! Pinguinii sunt randunicile care au mancat dupa ora 18!”. Si da, este putin rautacioasa, dar contine o doza consistenta de adevar.
Un articol de: Sorina Boz
Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 18 Ianuarie 2013
mancatul seara, dieta, cura de slabit, alimentatie corecta, diete
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa