Beneficiile dietei ayurvedice
Fiind unul dintre cele mai vechi sisteme medicinale din istorie, principiile ayurvedice incurajeaza inteligenta innascuta a organismului pentru a promova auto-vindecarea naturala. Dieta ayurvedica, de exemplu, este personalizata in functie de organismul fiecaruia. Deoarece Ayurveda se bazeaza natura - alimentele incluse in dieta ayurvedica se schimba pe tot parcursul anului.
Ayurveda se adreseaza intregii persoane - corpului, mintii si spiritului - ceea ce inseamna ca dieta, managementul stresului, somnul, utilizarea diferitelor plante si sportul, toate vin impreuna pentru a sprijini sanatatea generala.
Dieta ayurvedica se bazeaza pe practici medicinale antice care promoveaza echilibrul "holistic" in corpul si mintea fizica pentru a gestiona sau trata diferite probleme de sanatate. Astazi, medicina ayurvedica este considerata un tip de medicina complementara si alternativa, ceea ce inseamna ca poate merge impreuna cu practicile traditionale si moderne de medicina, cum ar fi utilizarea homeopatiei, masajului, yoga, meditatie, aromoterapie si exercitii fizice.
Principalele beneficii ale dietelor ayurvedice
► Imbunatatirea sistemului digestiv
► O mai buna gestionare a greutatii
► Detoxifiere sanatoasa
► Reducerea stresului
► Tratarea anxietatii
► Intarzierea imbatranirii
Iata un top al celor mai benefice si sanatoase alimente ayurvedice
► Morcovi, telina, pastarnac, ridichi
► Fasole, linte, naut
► Alimente fermentate (muraturile pregatite acasa)
► Grau incoltit, condimente, seminte, nuci
► Avocado, miere, fructe proaspete
► Apa plata cu lamaie, ceai verde
► Pestele gras – somonul
Introdu-le in meniul tau zilnic si bucura-te de o viata mai lunga si mai sanatoasa!
Regulile dietei ayurvedice
► Renunta la alimente fast food, procesate, congelate
► Consuma mai multe fructe, legume, mirodenii
► Trezeste-te mult mai devreme decat de obicei si mediteaza cel putin 10 minute
► Bea apa si fii constienta ca apa este sanatate
► Inlocuieste cafeaua cu ceaiul verde
► Dormi intre 7 si 9 ore, dar nu mai mult.
Ce alimente nu ar trebui as iti lipseasca din farfurie
► Radacini vegetale - cartofi dulci, cartofi, napi, pepene galben;
► Fructe sezoniere - merele, smochinele, grapefruitul, guava, lime, mandarine, portocale, pere, prune, mango, rodie, mandarine
► Carne - pui, cerb, capra, porc, iepure, curcan sau peste. Poti chiar renunta la carne!
► Nuci si seminte - susanul, migdalele, goji, nuci de macadamia, muguri de pin, fistic, nuci.
► Grasimi sanatoase - smantana dulce, lapte crud cu continut de grasimi sau iaurt, ulei de masline si de nuca de cocos.
► Apa, ceai verde
Schimba-ti obiceiurile si stilul de viata...si iti vei schimba intreaga viata. Nu lasa pe maine ce poti face astazi, deci...spor la o alimentatie corecta!
Photo by: pexels.com
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 08 Martie 2018
alimentatie ayurvedica
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?