Cum sa gestionezi acneea la menopauza cu dermato-cosmetice adecvate
Desi specifica adolescentei, acneea este o problema ce poate aparea la orice varsta. Asadar, te poti confrunta cu ea chiar si in timpul menopauzei. Pentru a face fata mai usor acestor simptome, este important sa intelegi ce fel de schimbari au loc in organism in aceasta perioada. Astfel, poti aborda o ingrijire potrivita, care sa ii ofere pielii tale mai multa hranire si sa ajute la combaterea manifestarilor acneice.
Ce este menopauza si cand apare?
Menopauza este o etapa fiziologica naturala in viata oricarei femei, care marcheaza sfarsitul ciclului menstrual si al perioadei fertile. Acest proces este insotit de o serie de schimbari hormonale, care se manifesta prin diferite simptome si semne. Insa, la ce varsta apare menopauza? Nu exista un moment clar, simptomele facandu-si aparitia de obicei intre 45 si 55 de ani, cu o medie globala de 51 de ani.
Putem identifica mai multe etape ale menopauzei. Pentru inceput, vorbim despre perimenopauza, o perioada de tranzitie in care productia de hormoni incepe sa incetineasca, ciclurile menstruale devin din ce in ce mai neregulate, asadar scade si fertilitatea. Odata ce menstruatia este absenta timp de un an, putem vorbi despre menopauza. Apoi, urmatorii ani de dupa incetarea ciclurilor menstruale si a activitatii ovarelor, vorbim despre post-menopauza.
Ce schimbari au loc in aceasta perioada?
In aceasta perioada, femeile au de-a face cu o serie de schimbari fizice si emoționale. Unul dintre factorii principali care contribuie la aceste schimbari este modificarea nivelului de estrogen din corp. Pe masura ce nivelul de estrogen scade, pot aparea diverse manifestari. In primul rand, vorbim despre fluctuatiile ciclului menstrual, dar si bufeuri, transpiratii nocturne sau tulburari de somn.
Pot aparea si modificari la nivelul pielii, cauzate de o scadere a nivelului de colagen si elastina, dar si alte manifestari fizice. Acestea pot include dureri frecvente de cap, palpitatii, disconfort la nivelul muschilor si articulatiilor, infectii urinare mai frecvente si uscaciune si disconfort in timpul actului sexual. Schimbarile hormonale pot avea si un impact emotional asupra femeilor, acestea avand de-a face frecvent cu stari de depresie, anxietate si iritabilitate.
De ce poate aparea acneea la menopauza?
Incetarea functiei ovariene este datorata faptului ca nivelul de hormoni estrogeni scade foarte mult. Vorbim despre niste schimbari hormonale majore care, dupa cum am observat, au un impact asupra intregului organism. Aceasta scadere hormonala poate perturba echilibrul natural al pielii si poate provoca o crestere a secretiei de sebum, pentru a face fata uscaciunii mai pronuntate. Acest lucru favorizeaza blocarea porilor si, astfel, apare acneea.
Gestionarea acneei la menopauza
Gestionarea acneei la menopauza poate fi o provocare pentru multe femei, mai ales daca nu s-au confruntat prea mult cu astfel de probleme inainte. Insa, ingrijirea pielii devine ceva mai usoara daca optezi pentru produse pentru tenul la menopauza. Acestea contin ingrediente speciale care sa redea luminozitatea tenului matur, sa ii redea volumul pierdut si, mai mult decat atat, pot activa mecanismul sau anti-imbatranire. Asadar, indiferent de problemele cu care te confrunti, alege formule speciale dedicate acestei etape, iar pielea ta se va simti mult mai bine.
Acneea la menopauza poate fi o adevarata provocare dar, cu ajutorul unor produse dermato-cosmetice adecvate, cu formula dedicata tenului matur, vei putea face fata ceva mai usor. Nu ezita sa urmezi o rutina de ingrijire corespunzatoare si sa nu sari peste niciuna dintre etape.
Sursa foto: Image by Anastasia Kazakova on Freepik
Postat de: A-Editor Marți, 29 August 2023
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul