Puterea de a schimba destinul

V-ati intrebat vreodata de ce atunci cand ceva nu decurge conform planului si ne lovim de esecuri in viata, dam vina pe destin? De ce intotdeauna trebuie sa existe un vinovat, altul decat propria persoana si de ce ne place sa cautam refugiul in justificari neintemeiate?

 

Fie ca avem probleme in familie, cariera, sanatate sau orice alt domeniu, este mult mai usor sa spunem “faptu-i consumat”, decat sa infruntam aceste dificultati. Exista, intr-adevar si situatii in care destinul pur si simplu nu poate fi “fentat”, insa de cele mai multe ori, lucrurile pot lua o intorsatura favorabila.

Celebrul Honore de Balzac admitea ca “puterea care iti poate schimba destinul este numai gandirea ta”. Fiecare dintre noi este fauritorul propriului sau destin. Expresiile de genul “asa ne-a fost dat”, “ce ti-e scris, in frunte ti-e pus” nu-si au rostul. Cu totii avem posibilitatea de a invata din greseli si de a indrepta lucrurile, de a ne demonstra adevaratele capacitati. Viata ne-a fost daruita cu un scop si de aceea merita traita din plin; fiecare clipa este unica si trebuie facuta de neuitat, iar daca, desigur, mai intampinam si experiente neplacute, uneori chiar dureroase, trebuie sa ne gandim ca acestea sunt firesti si au rolul de a ne face mai puternici. 

Daca fiecare din noi ar pune in balanta, de fiecare data, si raul si binele, daca am invata ce inseamna simtul responsabilitatii, puterea deciziei si asumarea riscului, cu siguranta am dobandi o personalitate mai puternica, am invata sa traim mai intens viata si sa profitam la maxim de oportunitatile oferite de catre aceasta, iar rezultatele nu ar inceta sa apara.

As indrazni sa va propun un joc: sa ne gandim cati dintre noi, in vremea copilariei, ne-am dorit sa fim doctori, ingineri, politisti etc. si cati am transformat acest vis in realitate. Am pornit la drum cu aceleasi dorinte, insa, pe masura ce am inaintat in varsta, ne-am redescoperit, scoala ne-a indreptat pasii catre cu totul alte domenii. Experienta acumulata de-a lungul timpului si relationarea cu cei din jur, ne-au determinat apoi sa intelegem ca fiecare dintre noi are anumite abilitati, talente ascunse, pe care le poate etala pe masura ce le descopera. Asa cum remarca Friedrich Nietzsche, “nu conteaza ceea ce esti, ci ceea ce devii”. Cu totii putem deveni un exemplu pentru cei din jur, cu rabdare, ambitie si perseverenta.

 

Un articol de: Vlad Beatrice

Nota obtinuta:
9.9 (11 voturi)
5037 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 10 Mai 2012

Etichete pentru acest articol:

destin, ambitii, esec, optimism



S-ar putea sa va intereseze si:

Sunt familii pentru care grija zilei de maine este o mare problema, violenta este [..]
citeste si comenteaza
Femeia agresata este acea femeie care cauta scapare din mainele unui barbat care nu stie [..]
citeste si comenteaza
Intr-o societate care comunica excesiv, intalnim tot mai des termenul de [..]
citeste si comenteaza
Conform Grupului de Studiu al Consiliului Europei s-a hotarat adoptarea unei descrieri a [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

A venit vara, iar principala regula pentru aceasta perioada este protectia solara. Specialisti spun [..]
citeste si comenteaza
Craciun magic, seara magica, atingere magica, iubire magica - oamenii vorbesc despre magie cand [..]
citeste si comenteaza
I se spune Meteora Romaniei. Prima data cand dai cu ochii de ea - venind dinspre Targoviste spre [..]
citeste si comenteaza
Aceasta este intrebarea pe care si-o pun majoritatea tinerilor care nu stiu pe ce drum sa o ia dupa [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate