Top 5 seminte benefice pentru organism

In timpul verii obisnuim sa consumam cat mai multe legume si fructe pentru a ne vitaminiza si energiza corpul. In randurile urmatoare va voi prezenta un top de cinci seminte ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra.

O alimentatie sanatoasa nu inseamna numai consumarea legumelor si a fructelor, ci si a lactatelor si a semintelor. Nu multa lume da importanta semintelor, desi acestea au puteri vindecatoare asupra organismului.

1. Semintele de in – foarte putina lume le include in alimentatie desi sunt unele dintre semintele cu cel mai mare continut de substante nutritive. Contin multe minerale, acizi grasi esentiali Omega 3 si fitoestrogeni. Semintele de in reduc nivelul glicemiei, protejeaza inima, te scapa de constipatie, ajuta la scaderea colesterolului si te ajuta sa slabesti. Semintele de in pot fi consumate in salate, in iaurt alaturi de cereale, le poti adauga in diferite aluaturi sau compozitii. Se spune ca semintele de in sunt mai usor asimiliate de organism daca sunt macinate.

2. Semintele de susan -  sunt bogate in vitamine si minerale dar sunt si o buna sursa de calciu. Semintele de susan detoxifica ficatul si rinichii, intaresc sistemul imunitar si contribuie la scaderea colesterolului. Desi ajuta la reglarea metabolismului trebuie consumate cu prudenta deoarece sunt bogate  in calorii. Semintele de susan pot fi consumate in salate, in iaurturi in supe si chiar sub forma de desert.

3. Semintele de dovleac - sunt o sursa excelenta de magneziu si fier. Ca si beneficii semintele de dovleac au un efect echilibrant glandular si nervos, regleaza colesterolul, desfunda vasele de sange si ajuta la eliminarea parazitiilor intestinali. Semintele de dovleac pot fi consumate in salate, in iaurturi sau alaturi de o portie de legume sote.

4. Semintele de chimen - contin caroten si sunt bogate in uleiuri esentiale. Chimenul nu este ceva necunoscut gospodinelor care il au de multa vreme in bucatarie si il folosesc in diferite mancaruri pentru aroma sa speciala. Semintele de chimen ajuta la digestie fiind utile pentru tulburarile digestive si actioneaza ca un laxativ natural. De asemenea, in cazul in care suntem raciti tusea si durerile in gat pot fi combatute cu semintele de chimen. Le putem consuma sub forma de ceai, tincturi, cat si extern sub forma de uleiuri.

5. Semintele de chia - au un continut mare de acizi grasi esentiali Omega 3 sunt bogate in magneziu si calciu. Ca si proprietati ajuta la scaderea colesterolului, se digera usor, reduc senzatia de foame si te ajuta sa slabesti. Pot fi consumate in budinci, salate, iaurt sau pot fi o gustare sanatoasa.

Un articol de: Anca Avarvare

Nota obtinuta:
9.6 (29 voturi)
4882 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 28 Mai 2012

Etichete pentru acest articol:

"seminte", "vitamine", "sanatate", "alimentatie sanatoasa", "energie", "salate"


S-ar putea sa va intereseze si:

Nutritionistii considera ca mancarea integrala are un tipar care se aseamana cu un organ [..]
citeste si comenteaza
Cate feluri de pizza cunosti? Acest fel de mancare delicios, care este cunoscut [..]
citeste si comenteaza
Natura, prin paduri, parcuri, flori, copaci ne da aer curat, oxigen. Insa tot mai multi [..]
citeste si comenteaza
Atunci cand iti cumperi un parfum mai scump, vrei sa te asiguri ca achizitionezi unul [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Manevra Heimlich - iata o masura de prim ajutor care ar trebui invatata si in tara noastra inca de [..]
citeste si comenteaza
"Time is money" este o vorba britanica atat de intalnita. Este atat de intalnita, incat [..]
citeste si comenteaza
Cu totii avem clipe de cumpana in viata. Fiecare dintre noi stim cum e sa ne pierdem cel mai [..]
citeste si comenteaza
Incepand cu 30 noiembrie, onomastica Sfantului Andrei, am pasit cu pasi repezi spre sarbatorile de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate