Terapii antistres - rasul si plansul
Ai obiceiul sa razi des? Foarte bine! Te abtii sa plangi? Nu este deloc recomandat, intrucat lacrimile iti sunt de mare ajutor! Metoda antistres si antidepresiv natural, rasul te ajuta sa te detasezi de problemele de zi cu zi.
Persoanele destinse, care rad mult, sunt mult mai cautate si apreciate de ceilalti decat cele anxioase. Rasul contribuie la cresterea nivelului de serotonina, hormon care inlatura starile de anxietate si de depresie, si al celui de dopamina, neurotransmitator responsabil cu senzatia de placere. Aceste doua substante elibereaza tensiunile de la nivel psihic.
Rasul galagios sau cel timid arata cat de extrovertita sau introvertita este o persoana si dezvaluie secrete ale personalitatii acesteia. Poti cunoaste o persoana in functie de glumele si situatiile care o fac sa rada. Starile negative precum anxietatea si furia slabesc sistemul imunitar si reduc rezistenta la infectii.
Rasul imbunatateste cu adevarat sanatatea: schimburile respiratorii oxigen-dioxid de carbon sunt mai intense in perioadele in care razi cu pofta, iar plamanii pot elimina aerul cu o viteza mai mare. Astfel este favorizata eliminarea rapida a toxinelor din organism, scaderea nivelului colesterolului, imbunatatirea circulatiei sanguine, care duce la o mai buna oxigenare a creierului. Si inima are un mare beneficiu adoptand atitudinea copiilor care rad des, fiindca rasul incetineste bataile inimii si scade tensiunea.
Uneori, starile de nervozitate si de stres nu trec daca razi, ci simti nevoia sa plangi ca sa te descarci. Lacrimile elimina din organism substantele chimice eliberate in situatii de stres.
Prin plans ne exprimam nevoia de ajutor. Aceasta poate fi una dintre explicatiile pentru care persoanele care nu plang au probleme in a-si exprima sentimentele.In plus, lacrimile sunt de un real folos sanatatii ochilor: ii protejeaza impotriva iritatiilor sau a corpurilor straine.
O portie de ras de 20 de minute confera tot atata vitalitate si senzatie de bine cat o sedinta de aerobic sau de jogging.
Un articol de: Anca Dinu
Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 14 August 2015
terapii antristres, despre ras, eliberare toxine
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa