Esti fericita cand stii ce te face fericita
Noi suntem rezultatul imprejurarilor in care traim. Gandim si percepem lumea din jur prin prisma valorilor propuse de catre societate. De cele mai multe ori insa aceste valori nu ne reprezinta si nu ne aduc satisfactia pe care ne-o dorim. Drumul catre o viata de succes insa trece prin procesul de cunoastere de sine. Afla ce te face fericita, ce iti aduce sentimentul implinirii si al satisfactiei. Astfel calea catre succes va fi pe jumatate parcursa.
Priveste in interior
Majoritatea dintre noi privesc spre exterior pentru a defini fericirea prin prisma lucrurilor, distractiilor, evenimentelor sau experientelor vietii. Societatea consumerista de astazi promoveaza o astfel de perspectiva a vietii. Marile companii nu isi doresc nimic mai mult decat sa vada ca fericirea ta se bazeaza pe produsele lor. Am ajuns sa lasam sentimentul de fericire sa fie dictat de catre lucrurile pe care societatea, altii sau circumstantele ni le ofera. Nimic nu este mai periculos decat decizia inconstienta de a lasa pe altii sa-ti dicteze conditiile fericirii tale. Primul si cel mai important pas este sa ai o conversatie sincera cu tine insati, sa te intrebi: care sunt situatiile si activitatile ce imi aduc satisfactie personala? Lucruri ce nu vin, situatii ce nu sunt decise de catre altii. Fericirea nu este rochia scumpa pe care ai vazut-o in vitrina si ti-o doresti foarte mult. Nici acea sofa pe care ai vazut-o intr-o revista de design interior. Fericirea este stilul de viata care te reprezinta, este acel ansamblu de activitati care te face sa te simti vie.
Tu nu esti jobul tau
De foarte multe ori avem tendinta sa ne identificam cu munca pe care o facem. Viata insa nu este doar jobul nostru. In societatea de astazi titlurile joburilor au ajuns sa fie identificate cu cine persoanele sunt. Idenficandu-te cu ce faci in loc de cine esti este un lucru periculos; a pierde contactul cu cine esti si ce iti place/ displace sa faci in viata, ce iti aduce bucurii/ ingrijorari, ce te motiveaza/ descurajeaza sunt lucruri esentiale pentru abilitatea de a te adapta unor noi curcumstante in caz de, sa zicem, pierderea jobului sau necesitatea de a-l schimba. Studiile arata ca nimeni nu regreta la sfarsitul vietii ca nu au lucrat mai mult. Majoritatea insa exprima regrete profunde ca nu dedicat mai mult timp lucrurilor cu adevarat importante pentru ei: o viata mai aproape de cine ei sunt cu adevarat, curajul de a-si exprima adevaratele sentimente, contactul cu prietenii, precum si sansa de a fi mai fericiti. Trebuie sa incercam sa ne acordam sansa sa fim mai fericite intr-o lume in care fericirea a devenit scop, si nu proces.
Incearca sa te intrebi: ce iti aduce sentimente genuine de fericire? Ce iti place sa faci fara sa ai limite si conditii? Incearca sa fii atenta la lumea din jurul tau. In realitate, foarte putine dintre noi acordam timp suficient lucrurilor si oamenilor din jur. Mereu suntem grabite, mereu avem ceva de facut, gandurile fiind departe de mediul nostru curent. A fi prezenta acolo unde esti, a asculta, a fi receptiva la ce iti provoaca ganduri pozitive este calea spre a afla cine esti, ce iti doresti si incotro trebuie sa-ti indrepti energia si mintea.
Un articol de: Mara Cogalniceanu
Postat de: Redactor-Colaborator Marți, 13 Noiembrie 2012
ce inseamna fericire, fericire personala
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor