Cum ne gestionam emotiile?
Emotiile fac parte din viata noastra si sunt generate de minte - si nu de suflet, asa cum am fi tentati sa credem - si guvernate de noi. In functie de capacitatea noastra de a mentine un grad ridicat de luciditate, ele pot fi controlate.
Cel mai important este sa nu le reprimam, ci sa le exprimam intr-o maniera cat mai corecta, mai putin nociva si care sa nu ne consume, ci din contra, sa ne elibereze. Asadar, cand esti fericita, incearca sa pastrezi acest tonus cat mai viu si sa fii constienta de ceea ce simti si de sursa fericirii. Atunci cand esti nervoasa\ furioasa\ manioasa, nu te consuma interior, nu reprima ceea ce simti si nu te grabi sa arunci cu vorbe in ceilalti sau cu obiecte in peretii casei tale.
Ia loc, intreaba-te de ce simti ceea ce simti, ceea ce ai vrea sa spui celui care ti- provocat aeasta stare, spune-i-o in fata oglinzii sau scrie chiar daca nu va ajunge niciodata acolo scrisoarea, cauta sursa si elimin-o. Gandeste-te profund ca nu ai aceasta stare decat pentru faptul ca nu o controlez, in definitiv ea nu are valoare reala. Cand te simti asa, alearga, pune o melodie care iti place si sari ca mingea pe intreg parcursul ei, batand si din palme uneori. Danseaza, alearga ca un copil. Elibereaza, astfel, starea de disconfort psihic. Apoi relaxeaza-te. Te vei simti eliberata. Stai in liniste si numara rar pana la o suta, cu ochii inchisi, respirand regulat si lejer. Bea un pahar cu apa.
Intotdeauna gandeste-te daca starea pe care ai capatat-o este una care sa merite consum. Viata merge inainte si doar la nivel mental putem controla ceea ce simtim pentru ca mintea ramane elementul cel mai periculos cand vine vorba de sentimente.
Fa exercitiul acesta cu tine. Devino constienta de ceea ce simti si incearca intotdeauna sa gestionezi acest lucru. Nu uita: miscare, sportul, dansul, multa apa si un meniu echilibrt in fructe si legume te pot ajuta la o stare de spirit mai buna!
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 30 Martie 2015
gestionarea emotiilor, despre emotii
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul